Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding

4 op de 5 honden heeft een allergie veroorzaakt door rund, kip of tarwe.

Voedingsallergie bij honden is vervelend, maar is gelukkig goed te behandelen. Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding. Lees hier hoe.

Het probleem bij een voedingsallergie

Net als bij de mens komt ook bij de hond steeds vaker een voedingsallergie voor. Honden kunnen allergisch reageren op voeding. Voedselallergie bij honden is in feite een heftige afweerreactie van het lichaam op iets vreemds wat in het lichaam komt. In dit geval dus stoffen in de voeding. Veelal is de hond allergisch voor één of enkele voedingsstoffen. Meestal zijn dit dierlijke eiwitten (kip, rund), melkproducten of ei. Allergie tegen plantaardige producten eiwitten of gluten treedt zelden op.

Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding

Eiwitten

Eiwitten zijn hele grote moleculen die afgebroken worden door het lichaam in kleinere aminozuren die vervolgens door de darmwand in het bloed komen. Als complete eiwitten door de darmwand in het bloed komen kan het lichaam overdreven heftig reageren. Dit zie je terug in rode bultjes in de huid en soms in diarree die ontstaat. Deze rode bultjes veroorzaken jeuk en hier gaat de hond dus likken en krabben.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het immuunsysteem van honden alleen reageert op eiwitten die een grootte hebben van ongeveer 10.000 dalton (dalton is een maat voor de grootte van eiwitmoleculen)  en hoger. Denkadog Superior Micro Protein bevat kleine (gehydroliseerde) eiwitten. Hydrolyse van eiwit betekent dat het eiwit in kleine stukjes is “geknipt”. De kracht van dit innovatieve product is dat de gebruikte eiwitten te klein zijn om door het immuunsysteem herkend te worden en daardoor dus geen allergische reacties opwekken (uitzonderingen daargelaten). Zo hoeft er niet om de zoveel tijd naar nieuwe voedingsstoffen (eiwitten) gezocht te worden en kan de hond hetzelfde product jaren blijven eten.

Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding

Voor het gebruik van Denkadog Micro-Protein

Wat is een oplossing bij voedingsallergie?

Meestal wordt er bij een allergie een andere eiwitbron (vlees(eiwit)bron) in de voeding gekozen. Nieuwe eiwitten voor de hond leiden niet vaak tot allergische reacties. Zo zijn er producten als “lam en rijst”, “eend en rijst” en “zalm en rijst”. Het nadeel van deze producten is, dat de hond op den duur ook weer allergisch kan worden voor deze voedingsstoffen. De oplossing zal niet altijd langdurig zijn. Wat dan wel? De nieuwe generatie hypo allergene voeding?

Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding

Na 2 weken Denkadog Micro-Protein

Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding?

Denkadog heeft een unieke voeding ontwikkeld: Denkadog Micro-Protein, voor honden met een voedingsallergie. Hierbij is niet de bron van het eiwit van belang geweest, maar de grootte van het eiwit. De oplossing voor een voedingsallergie is een voeding zonder die grote eiwitten. Gewoon een zeer gezonde voeding, maar ook het meest veilig ter voorkoming van voedingsallergie. De eiwitten zijn als het ware in stukjes geknipt. Hierdoor kan er geen reactie van het lichaam ontstaan, omdat die de voeding niet als vreemd herkent. Met een goede voeding kun je simpel een voedingsallergie bij honden oplossen.

Omdat jouw hond de tijd moet hebben om de reactie op het oude voer kwijt te raken, moet het nieuwe voer minimaal 6 tot 8 weken gegeven worden. Je mag je hond echt niets extra’s geven. Elk tussendoortje kan de test verstoren. Voedingsallergie bij honden is dus goed op te lossen met de juiste voeding.

Voedingsallergie oplossen met de juiste voeding

Na 6 weken Denkadog Micro-Protein

Symptomen bij voedingsallergie

Sommige honden hebben vooral maag-/darmklachten (braken, dunne ontlasting). De meeste honden kunnen ook huidklachten hebben of een combinatie. We zien dan vaak jeuk. Plaatsen waar deze jeuk ontstaat zijn de poten in de oksel, oren, in de liezen en achter onder de staart. Door de jeuk gaat de honden likken en krabben op deze plaatsen. Bij een licht gekleurde vacht is er soms ook een bruine verkleuring te zien op de plaatsen waar gelikt wordt.

Het superior assortiment

Het verschil tussen diverse variëteiten hondenvoedingen is groot. Het is dus belangrijk om op basis van argumenten de juiste keuze te maken. Jouw hond kan die keuze niet maken. Het Denkadog Superior assortiment is door dierenartsen en voedingsdeskundigen speciaal ontwikkeld en samengesteld voor alle honden, zelfs voor honden met gezondheidsproblemen. Met Denkadog Superior worden problemen voorkomen en verholpen. Omdat wij er van overtuigd zijn dat alleen met goede grondstoffen een goede voeding gemaakt kan worden, zijn alle Denkadog maaltijden samengesteld met zeer hoogwaardige grondstoffen en in de juiste verhouding. Zo ontstaat er een goed uitgebalanceerde voeding. De hond kan immers niet kiezen wat hij kan eten en is afhankelijk wat hem gegeven wordt. Vers drinkwater moet altijd beschikbaar zijn. Minder zout en niet teveel toevoeging geeft ons de ervaring dat de gezonde voeding leidt tot een hogere levensverwachting van jouw hond met minder problemen.

Heeft jouw hond ook ergens last van en wil je advies? Onze dierenarts geeft gratis advies www.denkadog.nl

Labrador retrieverGolden retriever