Wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Wat je nu moet weten over het opgroeien van je hond

  • Iedere levensfase varieert in levensbehoeften en vraagt dus om een andere voeding.
  • Na gemiddeld 12 maanden worden pups volwassen honden en moet je overstappen op volwassen voer.
  • Na gemiddeld 8 jaar worden honden senior en moet je overstappen op senior voeding.
  • Kieskeurige senior hond? Probeer Denkadog Senior Diner.

Wanneer worden pups volwassen?

Eens komt de dag dat jouw hond volwassen wordt, met name voor de buitenwereld. Bij jouw stoere of lieve pup is dat net zo. Kleine rassen zijn eerder volwassen dan honden van de grote rassen, maar het gemiddelde ligt het op 12 maanden. Kleine hondenrassen zijn volwassen als ze 10 maanden zijn. Grote hondenrassen zijn met 14 maanden volwassen.

wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Hoe lang moet je puppyvoer geven?

Gemiddeld moet er dus bij 12 maanden overgestapt worden naar ander voer. Puppy’s groeien in het eerste jaar van hun leven even snel als een mens tijdens zijn eerste 14 jaar. Hiervoor is extra eiwit en veel energie nodig. Denkadog voeding omvat een compleet en hoogwaardig assortiment hondenvoeding afgestemd op de verschillende levensfasen en leefomstandigheden. De behoefte van het lichaam verandert als jouw hond ouder wordt. Met de voeding moet hier rekening mee gehouden worden. Voedingsbehoeften variëren sterk gedurende een hondenleven.

Welke voeding voor welke hond?

Weliswaar kan de volwassen hond beter tegen een stootje, maar dat neemt niet weg dat de voeding de basis vormt voor een gezonde afweer en een levenslustige hond. Denkadog biedt voor kleine, tussenslag en grote honden verschillende voeding met elk een eigen recept gericht op de specifieke behoefte die ze hebben.

De beste voedingskeuze gebaseerd op grootte:

Wordt jouw hond binnenkort volwassen? Vraag een gratis proefzakje voor jouw hond aan (info@ippinterpet.nl).

Kijk via onze voedingswijzer wat voor jouw hond het beste voer is.

Wanneer worden honden senior?

Afhankelijk van het ras is jouw hond vanaf de leeftijd van 8 jaar mogelijk al een senior hond. Bij kleine rassen is dit pas bij 10 tot 12 jaar. Senior honden hebben een verminderde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder eiwitten. De activiteit is dan minder en de organen gaan minder optimaal functioneren. Het is verstandig om over te schakelen op senior voeding. Senior voeding bevat minder eiwit (17%) en minder zout (0,25%). Daarnaast is de voeding makkelijk verteerbaar, dus betere grondstoffen voor uw hond.

wanneer is jouw pup volwassen en wanneer senior?

Hoe ouder, hoe belangrijker de voeding

Een senioren hond heeft duidelijk minder behoefte aan bijvoorbeeld eiwitten en bepaalde mineralen om de spijsverteringsorganen te ontzien. Denkadog bevat alle onmisbare voedingsstoffen in de juiste onderlinge verhoudingen. Ouderdom komt met gebreken. Veel honden op leeftijd krijgen bijvoorbeeld last van nierfalen doordat ze kwetsbaarder zijn geworden voor zout en eiwit. Ook willen oudere honden nog weleens minder eetlust hebben. Om gezond te blijven, moet jouw hond alsnog voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Wordt een slecht eetpatroon niet doorbroken, dan kan dit een doffe vacht, vermagering en lusteloosheid tot gevolg hebben. Voeding kan ook hierin een beschermende rol spelen.

Bescherm jouw hond met Denkdog Senior Croc

Door de ontwikkeling van Denkadog Senior Croc kunnen oudere honden op natuurlijke wijze worden ondersteund en verwend tegelijkertijd. Door het lage zoutgehalte is deze voeding minder belastend voor de nieren. Is jouw senior hond kieskeurig? Denkadog Senior Diner is ontwikkeld voor de kieskeurige hond. Door het voer te mengen met warm water versterkt je de smaak, geur en opname. Deze voeding is zelfs voor de meest kieskeurige hond een feestmaaltijd!

Stress en angst bij honden hoe ga je ermee om?Wat mag een pup eten