De 3 grote oorzaken voor vaak krabbende honden

De 3 grote oorzaken voor vaak krabbende honden

Wanneer jouw hond dag en nacht aan het krabben is, dan is er vaak iets mis. Dit kan natuurlijk 100 verschillende oorzaken hebben, maar dit zijn de 3 die dierenartsen vaak zien terugkomen:

Oorontstekening

Oorontsteking is volgens dierendokters.com een van de meestvoorkomende problemen onder honden. Dierenarts Erik Luijerink schat dat 1 op de 5 honden een oorontsteking heeft! Grote kans dat jij als lezer nummer 5 binnenkort naar de dierenarts kan hiervoor. Dit kost je dan wel gelijk €100 per keer (en heeft meestal meerdere behandelingen)

Voorkomen van oorontsteking

Volgens dierendokters.com kun je de kans op een oorontsteking zo klein mogelijk maken door:

  • Een nieuwe pup of kitten eerst te laten controleren
  • Volgens instructies van de dierenarts te zalven
  • Hoge kwaliteit voer te geven; goed voer zorgt voor een gezonde huid en omdat het binnenste deel van het oor uit huid bestaat, verminderd dit sterk de kans op oorontsteking, wat gemakkelijk 400 euro aan dierenartsbezoeken bespaart!

Vlooien

Deze beestjes leggen (volgens Razijn Dierenarts) wel 50 eitjes per dag! Het kan dus zomaar zijn dat je hond binnen een paar dagen een hele vlooienfamilie meedraagt.

Vlooienbehandeling – meer dan de hond

Wanneer je jouw hond gaat behandelen, let dan vooral op deze tips van Dierenarts Erik Luijerink.

  • Antivlooienmiddel: Zorg ervoor dat dit middel niet alleen de volwassen vlooien, maar ook de eitjes en de larven doodt.
  • Vlooienkam: met deze (ijzeren) kam haal je de volwassen vlooien en de uitwerpselen uit de vacht van je hond.
  • Omgevingsspray: let ook hier op dat je spray aanschaft, die niet alleen Adulticide maar ook een Larvicide werking heeft (betekent dat ook de larven en eitjes worden gedood door de spray.)

Voedselallergie

Uit 19 onderzoeken in Europa, Amerika en Australië is gebleken dat 1 op de 10 honden een voedselallergie heeft (afkom8stig van Allergie bij Honden en CNN.)

In dit onderzoek is te zien dat bijna 80% van alle voedselallergieën ontstaat door rund, zuivel, kip en tarwe dat in het voedsel verwerkt is.

Bijna 46% van de voedselallergieën wordt zelfs veroorzaakt door rund. Zal dit met de natuur te maken hebben? Aten wolven vroeger vooral herten en rendieren of aten ze meer rund en zuivel?

Voer met lam, varken, vis, maïs, kalkoen, rijst en eend (kleinere dieren en plantaardig voedsel) geven 12x-46x minder kans op een allergie!

Genezen en voorkomen voedselallergie

Wil je beoordelen of je hond een voedselallergie heeft?

  1. De eerste stap is om 8 weken lang een eliminatiedieet te geven:
    1. Optie hiervoor is: Micro Protein, doormiddel van de nieuwste technologieën zijn de (vis)eiwitten zo klein gemaakt, dat ze door het lichaam niet meer gezien worden, maar wel de nodige energie geven + er zit geen tarwe, kip of rund in.
  2. Mocht dit geen verschil uitmaken? Dan kun je kijken of dat er iets in de omgeving is dat zorgt voor zijn jeuk en haaruitval (zoals vlooien.)

Conclusie: 2 op de 5 honden heeft gezondheidsklachten door slechte voeding

Oorontsteking, haaruitval, jeuk, waar 2 op de 5 honden last van heeft kan dus allemaal veroorzaakt worden door slechte voeding… Schokkende ontdekking is dat bijna 80% van alle voedselallergieën ontstaat doordat er rund, kip of tarwe in het voer zit.

Je bespaart dus minimaal 400 euro aan dierenarts bezoeken en zorgt ervoor dat je hond bijna 80% minder kans heeft op een voedselallergie, door in plaats van een zak van 33 euro een zak van 63 euro te geven.

Klein rekensommetje €30,- (meerprijs voer) x 8 (gemiddeld aantal zakken per jaar) = €240,-

Leert dat je met €240,- aan betere voeding. €160,- per jaar bespaart!

Eigenlijk geef je Denkadog dus het 3de jaar gratis!

 

Help mijn hond stinkt!Labrador retriever