Mag ik Panacur geven i.c.m. Norocarp?

Onze hond heeft giardia en krijgt daar sinds vandaag Panacur voor.
Vorige week had hij een spier verrekt en daarvoor Norocarp gekregen. Hij heeft geen last meer van die poot. Kan ik stoppen met Norocarp en beginnen met Panacur?

 

Gesteld door: Toos Sterkenburg


DIGITALE DIERENARTS ERIK LUIJERINK ANTWOORD:

Mag ik Panacur geven i.c.m. Norocarp?
Vreemd dat een hond van 1 jaar oud nog echt problemen heeft met een Giardia infectie. Meestal zien we dit bij puppy’s. Heeft hij het als pup ook gehad?

Ik weet niet voor hoe lang u Panacur en Norocarp heeft voorgeschreven gekregen. Meestal geven we de pijnstiller Norocarp langer door nadat de pijn weg is. Door de pijnstilling zijn de problemen niet zichtbaar namelijk. Begin dus met Panacur als de Norocarp niet meer hoeft.

Verder is er wel een voeding die u kunt gebruiken voor een hond met een Giardia infectie. Giardia veroorzaakt een aantasting van de darmwand waardoor niet alle voedingstoffen goed opgenomen worden. De weerstand zal dan ook niet optimaal zijn in de darm. Juist de weerstand bepaald of Boris wel of geen problemen ondervindt.

Denkadog Growing Up Sensitive is een voeding die bedoeld is voor pups met een Giardia infectie en ook gebruikt kan worden bij volwassen honden die deze infectie hebben. Boris kan de brokken eten zolang hij problemen heeft.

Ik hoop u goed geholpen te hebben.

Mag ik Panacur geven i.c.m. Norocarp aan mijn labrador?

 


SPECIFIEKE AANRADER VAN DE DIGITALE DIERENARTS