Waarom tarwe en maïs en geen rijst?
Allereerst dankjewel voor de interesse in Denkadog producten.

Uit je vraag kan ik niet opmaken over welke voeding precies je de vraag stelt, maar in Denkadog producten wordt meestal tarwe en maïs gebruikt.

Graanvrij is de voeding niet en dat wordt ook niet via de website gecommuniceerd. Indien er enkel maïs en/of rijst in verwerkt zit noemen we dit wel glutenvrij. Maïs en rijst zijn beide glutenvrij net zoals bijvoorbeeld aardappelen en erwten.

Gluten (o.a. gerst, rogge, haver, tarwe) kunnen in enkele gevallen bij enkele hondenrassen (Ierse Setter) problemen geven. Van rijst en maïs is dat niet bekend.

 

De verteerbaarheid van alle granen ligt heel dicht bij elkaar. Tegen de 100% en afhankelijk van het productieproces; geperste brok of geëxtrudeerde brok. De verteerbaarheid van granen is veel hoger dan de verteerbaarheid van vlees (eiwit, vet). Dat maakt het juist zo fijn maïs, rijst etc in de hondenvoeding te gebruiken.

Meestal is de rijst in hondenvoer niet de kwaliteit rijst zoals die voor de humane consumptie gebruikt wordt. Bij maïs (in Denkadog) is de kwaliteit wel vergelijkbaar met de van humane voeding.

Mijn idee is dat je je geen zorgen daarover hoeft te maken. Denkadog maakt de hoogste kwaliteit hondenvoeding met eerlijke en hoogwaardige ingrediënten.

Ik hoop je een voldoende correct en volledig antwoord gegeven te hebben.

Lees ook:
Zijn granen nu wel of niet goed voor mijn hond?
Waarom zitten er zoveel granen in brokken?

 

Recent Posts