Help mijn hond…

Help mijn hond …

Help mijn hond eet niet (meer) / eet geen brokken meer / wil niet meer eten

Hoe komt het dat de meeste stellen hun eten laten staan? Meer dan de helft van de honden eet wel eens minder van niet. Een hond kan gemakkelijk dagen tot enkele weken zonder voedsel.

Wat doe je als je hond niet eet?

– Houd de hond goed in de gaten. Maak bij twijfel een afspraak met een dierenarts;
– Geef zijn hondenvoer op een andere plek en in een andere bak;
– Haal het eten weg als hij niet begint te eten;
– Laat je hond spelenderwijs eten als je in een Kong zit.
– Maak het voer met lauw water nat.

Wat moet je NIET doen?

– Koop niet direct een andere soort hondvoeding;
– Geef ook zeker geen extra tussentoor;
– Dring het eten niet op.

3 oorzaken waarom je hond niet eet?

1. Voedingsbehoefte neemt af

Het eten van honden zijn uitgegroeid, opnames zijn van haar voedsel op. Dit is ook een oorzaak die honden dikker worden. Dit gaat vaak.

2. Loopsheid

Teefjes die loops worden, kunnen hun eten tijdelijk laten staan. Reutjes met een hond in de buurt loops is, kunnen hun eten ook laten staan.

3. Je hond is overvoerd

Een hond kan tijdens een wandeling of als beloning meerdere hondensnoepjes krijgen. Tip: geef als beloning de eigen hondenbrokjes.

Help mijn hond eet alles op gras, bladeren, slakken, hondenpoep (stront)

Er zijn ook honden die op de grond liggen opeet. Dit kan heel vervelend zijn. Soms is dit op te lossen door voeding.

Help mijn hond eet gras / bladeren

Eet je hond af en toe gras en van bladeren, dan hoef je jeustust te maken. Elke hond eet weleens gras en of bladeren. Soms gaat dat in periodes. Andere honden eten niet het gras, maar likken het water op het gras graag af.

Graast hij echt, en kan er in de maag een irritatie van de maagslijmvlies aanwezig zijn. Vooral als het gras eten gaat na de hond zijn eigen eten op heeft, gaan ze braken. Dat lucht weer op en geeft een goed gevoel.

Met voeding kan je veel bereiken. Geef je hond goede lichtsterkte voeding zoals Denkadog Hypo Sensitive . Deze voeding is speciaal gemaakt voor dit soort problemen. De maag en de darm worden niet zwaar belast en krijgen gelegenheid om te herstellen. Sommige honden zullen hun leven lang deze voeding moeten eten omdat het anders niet goed gaat.

Help mijn hond eet slakken

Door het eten van slakken kan deze worm. Gevolgen kan je een worminfectie oplopen. Ook kan je je hond laten besmetten met het binnenkrijgen van het slijm.

Help mijn hond eet hondenpoep

De helft van alle honden eet wel eens ontlasting. Een vervelende en vieze gewoonte die moeilijk te leren is. Het eten van ontlasting heeft niets te maken met tekorten in de voeding. Het is enorm gedrag en honden lijken poep gewoon lekker te vinden.

Lees ook

Wat en hoeveel mag mijn hond eten?
Welk hondenvoer moet ik voor mijn hond kiezen?

 

Allergie bij honden