Vegetarische en veganistische hondenvoeding

Vegetarische en veganistische hondenvoeding worden steeds populairder

Vegetarische en veganistische voeding is een trend die we bij het humane voedingspatroon zien. Net zoals met veel humane trends, wordt deze trend tegenwoordig vertaald naar onze huisdieren.

Verschil tussen vegetarische en veganistisch voeding

Veganistische voeding is extremer in het gebruik van ingrediënten die van dierlijke oorsprong zijn dan vegetarische voeding. Veganistische voeding moet vrij zijn van alle ingrediënten die afkomstig zijn van dieren. Bijvoorbeeld vitamine D3, deze worden gewonnen uit dierlijke producten. Dit is dus een dierlijk product. Vitamine D2 is ook werkzaam in het lichaam, maar minder efficiënt. Deze vorm van vitamine D komt uit paddenstoelen en daarmee niet ruim beschikbaar.

Vegetarisch voeding moet vrij zijn van dierlijke synthetische stoffen, vetten en staan ​​zichtbare vitaminen toe.

Samenstelling vegetarische hondenvoeding

Omdat huisdieren elke dag dezelfde voeding eten, is het van groot belang dat de voeding uitermate goed en tot in de puntjes samengesteld en geproduceerd is. Een kleine fout in de samenstelling kan op langere termijn onherroepelijk problemen geven.

Denkadog Hypo-Sensitive bestaat uit plantaardige voedingsstoffen. De samenstelling is maïs, rijst, soja eiwitconcentraat, maïsolie, aardappeleiwit, maïsgluten, bietenpulp, lecithine, vitaminen, mineralen, spoorelementen. Het is een glutenvrije voeding. Al deze factoren maakt deze voeding licht verteerbaar.

Voordeel vegetarische voeding

Het grote voordeel van vegetarische voeding is, dat zeker bij honden, er veel problemen met overgevoeligheid opgelost of voorkomen worden. Het lijkt erop dat veel honden toch niet zo goed in staat zijn om de huidige voedingen (slechte dierlijke ingrediënten) goed te verteren. Maag- en darmproblemen zoals gras eten, spugen, diarree, winderigheid, maar ook voedingsallergieën die zich uiten in huid- en vachtproblemen verdwijnen als je ze een goede vegetarische voeding te eten geeft. Wanneer honden moeite hebben om de betreffende producten af ​​te breken, kan het zeer raadzaam zijn over te stappen op andere voeding. Ook wanneer jouw hond allergisch is voor bepaalde ingrediënten is Denkadog Hypo-Sensitive een mooie oplossing. Ook als een hond niet tegen rund, kip en/of varken kan, biedt vegetarisch hondenvoer een uitkomst.

Door vegetarische voeding problemen voorkomen en/of verminderen

Dus een vegetarische voeding voorkomt en/of vermindert voeding gerelateerde problemen. Wij voorzien daarom dat deze voedingen niet enkel een trend zullen zijn, maar zeker blijvend verkocht worden.

Voor welke honden is onze vegetarische voeding zeker geschikt?

Met name Bull Doggen, Bull Terriërs, Boxers en Duitse Herders die maag- en huidproblemen hebben, reageren heel goed op Denkadog Hypo-Sensitive. Dit is een complete, vegetarische voeding voor volwassen honden.

maag- en darmproblemen bij honden hoe pak je dat aan?