Graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder. Dit komt omdat er sinds enkele jaren meer aandacht voor is in Amerika. Trends spelen hierbij ook een rol. Zeker niet alle honden hebben meer baat bij een graanvrije voeding. Honden die gemakkelijk diarree hebben, kunnen zeker voordeel hebben met een graanvrij product. Consumenten letten steeds meer op samenstellingen van voedingen om hun keuze te maken voor hun eigen hond. Goede en gezonde voedingen worden meer gewaardeerd en zijn ontzettend belangrijk. Van goede voeding blijft je hond vrolijk en energiek.

Wat betekent graanvrij hondenvoer?

Graanvrij betekent dat er geen ingrediënten verwerkt zijn die tot de groep van granen behoren. De volgende ingrediënten zijn granen:
– tarwe;
– rijst;
– maïs;
– gerst;
– haver;
– rogge.

In de plaats van granen worden er als koolhydraatbron erwten, aardappelen, linzen, bonen of zoete aardappel gebruikt. Deze ingrediënten zijn vrij van gluten. Gluten zijn eiwitten die in een bepaald gedeelte (endosperm) van de graankorrel zit.

Voordelen van graanvrij hondenvoer?

Bij honden die gevoelig zijn voor graan en met name graangluten, zal de ontlasting verbeteren en daarmee zal de hond ook meer energie krijgen. We noemen zo’n probleem een voedselintolerantie voor granen. Dankzij Grain-Free Micro-Protein en Hypo Allergic Grain-Free kan jouw hond prima leven met een voedselintolerantie. De dierenartskosten zullen duidelijk verminderen. Hierdoor is een kwalitatief hoogwaardig dieet voor je hond voordeliger dan het op het eerste oog lijkt.

Welk soort graanvrij hondenvoer is van goede kwaliteit?

De basis van goede voeding bestaat uit een goed uitgebalanceerde combinatie van proteïnen, vetten, vocht, vezels, mineralen en vitaminen. In hondenvoer van hoge kwaliteit zitten ingrediënten die je makkelijk kunt herkennen op het etiket:
– hele eiwitten uit dierlijke bronnen, zoals kip, rund, vis, lam;
– gezonde vetten en oliën zoals omega-3 en 6 vetzuren, (linolzuur & linoleenzuur) uit lijnzaadolie en zonnebloemolie;
– groenten, zoals zoete aardappel, tuinboon, aardappel, linzen & erwt enz.

Ingrediënten van hoge kwaliteit zijn nodig voor de hoogwaardige Denkadog voedingen. Deze kosten soms meer, maar tegelijkertijd betekent dat een kwalitatief hoogwaardig dieet.

Welke ingrediënten worden voor graanvrij hondenvoer gebruikt?

Zoete aardappelen en aardappelen, erwten en tuinbonen worden beschouwd als goede ingrediënten en verwerkt in de Denkadog voedingen. Een zoete aardappel (zowel wit als oranje van kleur) is een gezond ingrediënt welke vezels en koolhydraten bevat en vrij van gluten is. Het bezorgt het lichaam energie, brandstof en geeft geen aanleiding tot vervelende reacties van het lichaam. Beschikt tevens over de eigenschappen om er een goede harde brok van te maken.

Graanvrij hondenvoer van Denkadog

1. Grain-Free Hypo-Allergic

De eiwitten in Denkadog Grain-Free Hypo-Allergic zijn afkomstig van hert- en konijnenvlees. Voor de meeste honden zijn dit onbekende eiwitten. Een hond zal hierdoor geen allergie kunnen ontwikkelen.

2. Grain Free Micro-Protein

De gehydrolyseerde vis eiwitten in Denkadog Grain-Free Micro-Protein zijn zeer klein (<10.000 Dalton). Deze lichaamsbouwstoffen worden daardoor niet herkend door het immuunsysteem. Hierdoor blijft een allergische reactie uit.

Voor welke honden is graanvrij hondenvoer geschikt?

Voor honden die gevoelige maag en darmen hebben waardoor er geregeld diarree en winderigheid ontstaat. Vaak gaan deze problemen ook gepaard met huid- en vachtproblemen. Slechte vacht, roodheid en jeuk.