Hypoallergeen hondenvoer

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer bevat geen ingrediënten die een (allergische) reactie kunnen veroorzaken. Hypo betekent weinig of geen. Allergeen is in dit verband een bepaald voedingsbestanddeel dat een allergische reactie veroorzaakt. Hypoallergeen hondenvoer is dus hondenvoer dat speciaal ontwikkeld is om allergische reacties bij honden te voorkomen. Net als bij mensen kunnen ook bij honden voedselallergieën ontstaan. Een specifiek ingrediënt of specifieke ingrediënten in de huidige voeding kunnen een allergische reactie veroorzaken.

Welke voeding van Denkadog is hypoallergeen hondenvoer

Wat maakt dit voer anders dan andere voersoorten?

Hypoallergene hondenbrokken verlagen de kans op allergische reacties. Hypoallergeen hondenvoer is speciaal voer dat bepaalde ingrediënten bevat. Deze voeding is bedoeld voor honden met een allergie en voedselintolerantie of honden met spijsverteringsproblemen. In hypoallergene brokken zitten minder verschillende soorten eiwitbronnen. Dit zijn bovendien eiwitten waar de meeste honden geen allergische reactie op krijgen, zoals hert, konijn, vis, eend of geit. Een hypoallergeen dieet bevat enkel gehydrolyseerde eiwitten. Gehydrolyseerde eiwitten zijn zo klein geknipt dat ze geen reactie meer kunnen veroorzaken. Het lichaam herkent de eiwitten niet. Hypoallergeen voer is speciaal ontwikkeld voor honden met gevoelige darmen en huid. Daarom is dit voer laag in allergenen, zodat een negatieve reactie in de darmen vermindert.

Waarom zou ik hypoallergeen hondenvoer gebruiken?

Met hypoallergeen voer kun je makkelijker de allergie opsporen en verhelpen. Het zijn brokken waar minder dan 2% van de honden allergisch voor zijn. In een goed hypoallergeen dieet voor de hond zit een eiwitbron welke normaal niet gebruikt wordt in hondenvoeding. Als een hond een ingrediënt nog nooit heeft gegeten kan hij er ook niet allergisch voor zijn.
Bij voedingsallergie is de hond allergisch voor bepaalde bestanddelen in de voeding. Om een voedingsallergie bij de hond vast te stellen en te behandelen geven we een speciaal dieet, namelijk een hypoallergeendieet. Een hypoallergeen dieet is een dieet waarin geen bestanddelen verwerkt zitten waar de hond allergisch voor is. Hypoallergeen voedsel zorgt dat gevoelige honden een normaal leven kunnen leiden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe.

Wat zijn de kenmerken van een goed hypoallergeen hondenvoer?

– Bevat slechts 1 of 2 dierlijke eiwitbronnen;
– De dierlijke eiwitbronnen zijn uniek of gehydrolyseerd;
– Het eiwitpercentage is beperkt;
– Bevat omega 3 en omega 6 vetzuren;
– Makkelijk verteerbaar.

Volg ons op Social Media fb-logo en  Instagram logo