Leishmania

Leishmania een onbekende aandoening

Veel hondeneigenaren hebben van leishmania gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het precies is.

Leishmania is een parasiet die in de bloedvaten van honden komt door een beet van een mug. Dit kan ook bij mensen of andere dieren gebeuren. Deze mug komt veel voor in de landen rondom de Middellandse Zee. Daarom zien we deze aandoening alleen bij honden die in deze gebieden zijn geweest. De honden die in Nederland en België Leishmania hebben, zijn afkomstig of besmet geraakt in een van die landen. Door import of vakantie.

Besmette honden hebben een verminderde algemene weerstand door verzwakking van de immuunrespons van het lichaam. Met name als besmette honden stress ondervinden door bijvoorbeeld een andere ziektekiem, slechte leefomstandigheden of verkeerde voeding speelt de infectie weer op. De parasiet kan nooit uit het lichaam verwijderd worden door medicijnen of ander ingrijpen. De beste manier om met deze geïnfecteerde honden om te gaan, is stress te vermijden en weg te nemen.

Denkadog Hypo Sensitive helpt bij herstellen van Leishmania

Mijn advies is deze honden de juiste voeding te geven. Denkadog Hypo Sensitive is vrij van dierlijke producten en daarom de aangewezen voeding voor honden die herstellen van een aandoening zoals deze. Het lichaam wordt zo niet gehinderd door toevoegingen waar het lichaam zelf niet veel aan heeft zoals yucca extracten, (natuurlijke) cellulose, besjes en de gehele kruidentuin.

Denkadog Hypo-Sensitivehttps://denkadog.nl/product/denkadog-hypo-sensitive/

Oplossing voor Leishmania

De voeding die deze honden eten moet een licht verteerbare voeding zijn die het lichaam niet belast. Uit ervaring zal dit veelal een hypo allergene voeding zijn zonder extra toevoegingen waarvan we niet zeker weten dat ze bijdragen aan de gezondheid van de hond. Denkadog heeft in Italië veel ervaring met besmette honden. Deze honden worden bij binnenkomst in het asiel door de dierenarts behandeld met een medicijn dat een sterke vermindering van de parasiet in de bloedbaan geeft. Ze krijgen ook direct minimaal 6 weken Denkadog Hypo Sensitive te eten. In deze periode zien we gelukkig dat deze honden weer voor een groot deel herstellen. Als deze honden het asiel verlaten, krijgen baasjes het advies deze voeding voort te zetten. De honden worden na plaatsing nog gevolgd. Als ze in een juiste omgeving komen hebben deze honden een zeer goede kans oud te worden zonder de vervelende  kwalen als gevolg van de Leishmania infectie.

Heeft een pup Leishmania dan adviseer ik Denkadog Growing Up Senitive of Denkadog Growing Up Sensitive mini. Deze voeding is speciaal voor de pup.

 

Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo