Leishmania

Leishmania een onbekende aandoening

Veel hondeneigenaren hebben van leishmania gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het precies is.

Leishmania is een parasiet die in de bloedvaten van honden komt door een beet van een mug. Dit kan ook bij mensen of andere dieren . Deze mug komt veel voor op de eilanden rondom de middellandse zee. Daarom zien we deze aandoening alleen bij honden die in deze gebieden zijn geweest. De honden die in Nederland en België zijn besmet, zijn afkomstig uit die landen of ooit daar met vakantie geweest.

Besmette honden hebben een verminderde algemene weerstand door verzwakking van de immuunrespons van het lichaam.  Met name als deze honden stress ondervinden door bijvoorbeeld een andere ziektekiem, slechte leefomstandigheden of verkeerde voeding speelt de infectie weer op. De parasiet kan nooit uit het lichaam verwijderd worden door medicijnen of ander ingrijpen. De beste manier om met deze geïnfecteerde honden om te gaan, is stress te vermijden en weg te nemen.

Oplossing voor Leishmania

Het moet een licht verteerbare voeding zijn die het lichaam niet belast. Uit ervaring zal dit veelal een hypo allergene voeding zijn zonder extra toevoeging en waarvan we niet zeker dat ze bijdragen aan de gezondheid van de hond. Denkadog heeft in Italië veel ervaring met besmette honden. Deze honden worden bij binnenkomst in het asiel door de dierenarts behandeld met een medicijn dat een sterke vermindering van de parasiet in de bloedbaan geeft. Ze krijgen ook direct minimaal 6 weken Denkadog Hypo Sensitive te eten. In deze periode zien we gelukkig dat deze honden weer voor een groot deel herstellen. Als deze honden het asiel verlaten, krijgen baasjes het advies deze voeding voort te zetten. De honden worden na plaatsing nog gevolgd. Als ze in een juiste omgeving komen hebben deze honden een zeer goede kans oud te worden zonder de vervelende  kwalen als gevolg van de Leishmania infectie.

Denkadog Hypo Sensitive helpt bij herstellen van Leishmania

Mijn advies is deze honden de juiste voeding te geven. Denkadog Hypo Sensitive is vrij van dierlijke producten en daarom de aangewezen voeding voor honden die herstellen van een aandoening of  voeding vrij van dierlijke producten zoals Denkadog  Hypo Sensitive de aangewezen voeding voor vele honden die herstellen van een aandoening of allergisch zijn of gewoon op een betere kwaliteit voeding over moeten gaan vanwege onbegrepen kwalen.