Wat mag een pup eten?

Wat geef ik een pup te eten?

Vaak wordt de vraag gesteld wat mag een pup eten? Goede voeding is belangrijk en begint al als jouw hond pup is. De juiste voersamenstelling en hoeveelheid zorgen dat jouw pup in het juiste tempo groeit.  Om zo lang mogelijk (en van kwalen gevrijwaard) van jouw hond te kunnen genieten, is de verzorging van groot belang. Een kwalitatieve voeding staat aan de basis voor een goede gezondheid en voorkomt de meeste klachten. Wij adviseren de voeding die jouw pup bij de fokker heeft gekregen zeker te blijven geven. Mocht je niet tevreden zijn en toch over willen stappen op andere pup voeding. Doe dit dan geleidelijk. Denkadog heeft heeft Pup Junior Croc voeding. Deze voeding ondersteunt de groei van puppy’s volledig. Deze voeding is voor grote en kleine rassen.

Denkadog Pup Junior Croc

Wat is nu een goede voeding voor jouw hond?

Voor het lichaam is het belangrijk dat de voeding aan de behoefte voldoet. Als dat niet het geval is, zullen er in de loop van tijd tekorten ontstaan. Soms zal het dier direct reageren met braken en diarree als het voer echt niet verdragen wordt. De eventuele tekortkomingen merk je het snelste aan de gezondheid van de huid en vacht. De huid wordt in de loop van 6 weken vervangen en in die tijd zal er verslechtering ontstaan mits het lichaam geen reserves heeft. De vacht wordt dof, gaat ruiken, wordt vettig of gaat schilferen. Diarree ontstaat makkelijk, omdat de nutriënten niet verteerd worden, maar in feite gaan rotten in de darmen. De hond gaat uit zijn bek stinken en de voedingstoffen kunnen niet opgenomen worden en verlaten het lichaam weer. Vermagering kan ook optreden.

Prijs en kwaliteit

De factor “prijs” speelt een grote factor bij de aanschaf van producten. Als de prijs lager is, is de kwaliteit dan ook minder?  De prijs van het voer wordt zeker ook bepaald door de kwaliteit van de grondstoffen. Slecht verteerbare eiwitten van dierlijke oorsprong, granen, mineralen en vitaminen zijn de componenten die invloed hebben op de prijs.

Aan de declaratie op de verpakking kan je zeker niet zien van welke kwaliteit de voeding is.  De enige indicatie kan een hoger as gehalte (mineralen) zijn of hoger ruw celstofgehalte suggestieve.

Zorgvuldige voersamenstelling

Pups en jonge honden willen nog weleens moeite hebben met het voedsel dat wij ze voorschotelen, omdat de darmen nog in ontwikkeling zijn, is jouw pup gebaat bij een zorgvuldige voersamenstelling. Als jouw pup zijn puppybrokken immers niet goed verteert, is ook de opname door het lichaam slechter. Daarmee kan het voer zelfs van invloed zijn op de groei en weerstandsopbouw.

Wat mag een pup eten?

Waarom zijn Denkadog Pup Junior Croc goede puppybrokken?

  • Bevat de bouwstoffen die een groeiend lichaam nodig heeft;
  • Bevat een uitgebalanceerde samenstelling van calcium en eiwitten voor sterke botten en spierontwikkeling;
  • De combinatie van onder andere kip, rund en vis zorgt voor  een lichte verteerbaarheid en snelle opname door het lichaam;
  • Zorgt voor zo min mogelijke belasting van de organen van jouw hond;
  • Bij de productie is er zo min mogelijk verlies van voedingsstoffen;
  • Hoge concentratie aan essentiële aminozuren en vetzuren / juiste onderlinge verhouding;
  • Hoge voedingswaarde voor de beste basis voor de groei en weerstand van jouw pup.

Samenstelling Denkadog Pup Junior Croc

Kijk bij onze producten voor de exacte samenstelling en analytische bestanddelen van Denkadog Pup Junior Croc. Door een combinatie van de praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben wij met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. Denkadog zorgt er voor dat jouw hond zijn leven lang in optimale conditie blijft.

Lees ook: 
Wanneer is jouw pup volwassen?

Volg ons op Social Media fb-logo en Instagram logo