Voedingsadvies

Vegetarische en veganistische hondenvoeding

Vegetarische en veganistische hondenvoeding

Vegetarische en veganistische hondenvoeding


Vegetarische en veganistische hondenvoeding is een trend bij humane voeding. Deze trend zien we nu ook bij onze huisdieren. Onze vegetarische voeding is voor alle volwassen honden geschikt. Deze voeding is uitermate geschikt voor korte snuiten zoals Boxers, Bulldogs en Mops honden. Ook Herders en Shar-peis hebben baat bij onze vegetarische voeding, omdat zij vaker maag- en huidproblemen hebben. Zij zullen daarom goed reageren op Denkadog Hypo-Sensitive. Dit is een complete, vegetarische voeding voor volwassen honden.
Denkadog Hypo-Sensitivehttps://denkadog.nl/product/denkadog-hypo-stress-digestion/
Voor honden met een slechte eetlust is er Denkadog Diner Derma Protect.
Denkadog Diner Derma Protect Plant Based
 

Verschil tussen vegetarische en veganistisch voeding


Veganistische voeding is extremer in het gebruik van ingrediënten die van dierlijke oorsprong zijn dan vegetarische voeding. Veganistische voeding moet vrij zijn van alle ingrediënten die afkomstig zijn van dieren. Bijvoorbeeld ook vitamine D3, deze worden namelijk gewonnen uit dierlijke producten. 
Vegetarisch voeding is minder extreem, maar moet wel vrij zijn van dierlijke ingrediënten, zoals eiwitten en vetten. Vegetarische voeding staan ​toevoeging van synthetische vitaminen wel toe.

Samenstelling vegetarische hondenvoeding


Omdat huisdieren elke dag dezelfde voeding eten, is het van groot belang dat de voeding uitermate goed en tot in de puntjes samengesteld en geproduceerd is. Een kleine fout in de samenstelling kan op langere termijn onherroepelijk problemen geven.
Denkadog Hypo-Sensitive bestaat uit plantaardige voedingsstoffen. De samenstelling van deze voeding bestaat uit mais, rijst, soja eiwitconcentraat, maisolie, aardappeleiwit, maisgluten, bietenpulp, lecithine, vitaminen, mineralen, spoorelementen. Bovendien is dit een glutenvrije voeding. Al deze factoren maken deze voeding licht verteerbaar.
Denkadog Diner Derma Protect is plant based. De samenstelling van deze voeding bestaat uit maisgluten, rijst, rijstzemelen, gerst, erwten, mais, tarwe, lijnzaad, bietenpulp, gist, gistextract, wortelen, lecithine, vitamine, mineralen, l-lysine, taurine.

Voordeel vegetarische voeding


Vegetarische voeding helpt bij problemen met overgevoeligheid. Een overgevoeligheid is vaak tegen rund, melkproducten, kip en soms tarwe. Het lijkt erop dat veel honden niet goed in staat zijn om de huidige voedingen (met slechte dierlijke ingrediënten) goed te verteren. Maag- en darmproblemen zoals gras eten, spugen, diarree, winderigheid, maar ook voedingsallergieën die zich uiten in huid- en vachtproblemen verdwijnen als een goede vegetarische voeding te eten gegeven wordt. Wanneer een hond een bepaalde voeding niet verdraagt, is overstappen op andere voeding de beste optie. Zelfs wanneer jouw hond allergisch is voor bepaalde ingrediënten is Denkadog Hypo-Sensitive een mooie oplossing. 

Door vegetarische voeding problemen voorkomen en/of verminderen


Dus een vegetarische voeding voorkomt en/of vermindert voedingsgerelateerde problemen. Deze voeding zal niet alleen een trend zijn, maar zal ook zeker blijvend geproduceerd en verkocht worden.

Volgende lezen

Overgewicht bij honden hoe los je dit op?
Wat mag een puppy eten?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Heb je nog een vraag?

Stel hem aan onze dierenarts!