Onze pup (cavalier) van 8 maanden heeft last van veel jeuk. Ben hier al mee bij dierenarts geweest. Niets te vinden. Vacht ziet er goed en mooi uit. Op dit moment ben ik Acana puppyvoer gaan gebruiken. Onze vorige cavelier reageerde daar goed op.
Heeft U eventueel nog ander suggesties?

Allergie bij honden komt vaak voor. Het is belangrijk de oorzaak te zoeken. Als die niet te vinden is door vlooien of iets dergelijks dan kan je het beste een voeding kiezen waarvan bekend is dat er weinig of geen allergie veroorzakende stoffen (allergenen) inzitten.

(Voedsel)allergie bij honden

Voedselallergie kan op deze leeftijd al wel ontstaan. De jeuk is dan meestal aan de poten, in de oksel en liezen maar kan ook nog op ander plaatsen voorkomen. De vacht is prima behalve op de plaatsen waar gekrabd wordt.

De voeding mag dan geen vlees (rund) of kip bevatten en geen tarwe, gerst of haver. Op deze stoffen zien we de meeste (meer dan 75%) allergieën ontstaan. Acana puppy voer bevat kip en waarschijnlijk ook haver.

Mijn advies is dan ook gedurende minimaal 6 weken een dieet voeding te proberen. Indien de jeuk verdwijnt, is je hondje gevoelig voor het voedsel.

Denkadog Micro-Protein
is de dieet voeding waarin geen stoffen zitten die een allergie kunnen opwekken. Deze voeding is prima geschikt.

Denkadog Micro-Protein

De werking van Micro-Protein

  • De eiwitten in Denkadog Micro-Protein zijn kleiner dan normaal (gehydrolyseerd). Deze lichaamsbouwstoffen worden daardoor niet herkend door het immuunsysteem, waarmee een allergische reactie uitblijft.
  • Doordat Denkadog Micro-Protein de allergische reacties op voedsel voorkomt, zal de huid van uw hond zichzelf herstellen.

Daarnaast mag je dan ook geen snacks, snoepjes, dental sticks varkensoren en dergelijk geven. Hier zitten ook vlees en vleesproducten in die problemen kunnen veroorzaken.

Kortom, dankzij Micro-Protein kan uw hond prima leven met voedselallergie!

Dus in ieder geval minimaal 6 weken volhouden. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben en wens je veel succes.

Recent Posts