Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar hond gezond is. Of u nu een Beagle of een Duitse herder heeft, op Denkadog.nl hebben wij een overzicht van waar u op moet letten bij het voeren van uw hond!

Herdershonden & veedrijvers

 • Bordercollie

  Border Collies zijn zeer energieke honden. Ze verbranden relatief meer calorieën en verbruiken meer energie dan de meeste hondenrassen.Je Border Collie heeft daarom een dieet nodig met meer koolhydraten en vet nodig om hem gezond en gelukkig te houden.Lees meer »

 • Duitse herder

  De Duitse Herder is een intelligent, levendig en trouw dier. Hij wordt ingezet als politiehond, reddingshond en speurhond. Duitse herders worden ongeveer 10 tot 13 jaar oud. Lees meer »

 • Zwitserse Witte Herder

  Zwitserse witte herders zijn ontzettend lieve honden, die wegens hun voorliefde voor kinderen uitstekend zijn voor gezinnen. Volwassen reutjes wegen tussen de 30 en 40 kilo, volwassen teefjes tussen de 25 en de 35 kilo. Lees meer »

 • Belgische Herder

  De Belgische herder is een unieke hond. Het is namelijk het enige ras dat vier verschillende soorten heeft: de Groenendaeler, de Tervuerense herder, de Mechelse herder en de Laekense herder. Belgische herders zijn… Lees meer »

 • Bouvier des Flandrer

  Bouviers, ook wel Vlaamse koehonden genoemd, zijn uitstekende waakhonden en gezinshonden. De reutjes wegen tussen de 35 en 40 kilo, de teefjes tussen de 27 en 35 kilo als ze volwassen zijn. Lees meer »

Pinchers, schnauzers, Mollosers, Berghonden & Sennenhonden

  • Bordeaux Dog

   De Bordeaux dog is een robuust hondenras, dat gekenmerkt wordt door zijn trouw en moedigheid. Een Bordeaux dog weegt tussen de 50 en 70 kilo en heeft relatief veel spiermassa. Je moet dus behoorlijk sterk in je schoenen staan als je een Bordeaux dog wil. Lees meer »

  • Engelse Bulldog

   Engelse Bulldogs zijn fantastische honden met een ontzettend lief karakter. Lees meer »

  • Bullmastif

   Bullmastiffs zijn rustige, intelligente en trouwe honden. De reutjes hebben een gewicht tussen de 50 en 60 kilo, de teefjes wegen tussen de 45 en 55 kilo. De meeste honden worden tussen de 8 en 11 jaar oud. Lees meer »

 • Duitse Dog

  De Duitse Dog behoort tot één van de grootste hondenrassen ter wereld en kan makkelijk een gewicht van 80 kilo behalen. Het zijn statige, elegante dieren met een heel vriendelijk karakter. Lees meer »

 • Newfoundlander

  De Newfoundlander is een Canadees hondenras dat voornamelijk werd en wordt gebruikt voor waterwerk, zoals het redden van drenkelingen en het binnenhalen van vissersnetten. De Newfoundlander is… Lees meer »

 • Berner Sennen

  De Berner Sennen hond is een grote Zwitserse berghond met een lange, golvende vacht. Gezonde volwassen reutjes wegen tussen de 39 en de 50 kilo, teefjes tussen de 36 en 48 kilo. Lees meer »

Terriers

 • Cairnterrier

  De Cairn Terriër is een levendig hondje, afkomstig uit Schotland. Het is waarschijnlijk één van de oudste Schotse terriërs. De naam is afgeleidt van de cairns, de holen in de rotsen in Schotland waar de honden jagen.Lees meer »

 • West Highland White terrier

  De West Highland White Terriër is een klein maar stevig gebouwd hondje, afkomstig uit Schotland. De witharige hondjes worden door liefhebbers van het ras ook wel Westies genoemd. West Higland White Terriërs worden meestal niet veel groter dan 30 centimeter en wegen gemiddeld 7 tot 8 kilo. Lees meer »

 • Jack Russell Terrier

  Jack Russell terriërs zijn super energieke honden. Het spreekt dan ook voor zich dat ze een dieet nodig hebben waar ze voldoende energie uit kunnen halen.Lees meer »

 • Stafford Bull Terrier

  De Staffordshire Bull Terriër is een kruising tussen een bulldog en een terriër. Het ras werd oospronkelijk gefokt voor het stierenvechten en berenvechten, dat in 1835 gelukkig werd verboden. Nu staat het ras bekend als een gezellige gezinshond, weliswaar met een stoer uiterlijk.Lees meer »

Dashonden

 • Teckel

  Teckels, officieel dashonden, werden oorspronkelijk gebruikt om op dassen te jagen. Het zijn kleine, langgerekte honden op korte pootjes met een verrassend groot uithoudingsvermogen. Lees meer »

 • Dwergdashond

  Ruwharige dwergdashonden zijn vrolijke, waakse en eigenzinnige hondjes die veel beweging nodig hebben. Ze wegen tussen de 5 en 7 kilo en worden ongeveer 13 jaar oud.Lees meer »

Lopende Honden

 • Beagle

  De Beagle is een intelligent, lief en sociaal hondenras uit Groot-Brittannië, waar hij voornamelijk werd gebruikt voor de konijnenjacht. Beagles hebben een relatief hoge levensverwachting, tussen de 12 en 15 jaar. Oudere honden zijn echter geen uitzondering. Niet alle beagles luisteren goed. Lees meer »

 • Pronkrug (Leeuwhond)

  De Rhodesian Ridgeback, ook wel Pronkrug of Leeuwhond genoemd, is een hondenras uit Zuid-Afrika. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op leeuwen en ander groot wild. De honden zijn heel intelligent en trouw.Lees meer »

Spaniels

 • Duitse Staande Dog

  De Duitse Staande korthaar is een energieke hond met een groot uithoudingsvermogen. Daarom is het van groot belang om een brok van een goede kwaliteit te voeren.Lees meer »

 • Drentse Patrijs

  De Drentse Patrijshond is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit Drenthe. Buiten Nederland komt de hond bijna niet voor. De Drentse Patrijshond is een vrij grote hond, met een gemiddelde schofthoogte van 60 centimeter.Lees meer »

Retrievers en opjagende honden

 • Labrador Retriever

  Labradors zijn intelligente, enthousiaste honden die wel onvermoeibaar lijken te zijn. Ze hebben dan ook een dieet nodig waar ze hun benodigde energie uit kunnen halen.Lees meer »

 • Golden Retriever

  De Golden Retriever is een ontzettend lieve, intelligente hond met een opvallend grote verdraagzaamheid. Ze hebben een schofthoogte tussen de 50 en de 60 centimeter en wegen tussen de 30 en 40 kilo. Ze worden meestal tussen de 10 en 14 jaar oud. Lees meer »

 • Flatcoated Retriever

  De Flatcoated Retriever is, net als de Golden Retriever en de Labrador, afkomstig uit Newfoundland. Wat het uiterlijk betreft lijken ze erg op elkaar, echter zijn de karakters vaak een wereld van verschil. Ze worden gemiddeld 10 tot 14 jaar oud en hebben erg veel energie – zelfs op hun oude dag! Lees meer »

 • Engelse Cocker Spaniel

  De Engelse Cocker Spaniël is een vrolijke, actieve hond. In tegenstelling tot de meeste rashonden hebben ze een vrij hoge levensverwachting, zo tussen de 12 en 15 jaar.Lees meer »

 • Kooikerhondje

  Het Kooikerhondje is een uit Nederland afkomstig hondenras. Kooikertjes zijn gek op water en spelen graag. Ze hebben een leeftijdsverwachting tussen de 12 en 14 jaar. Lees meer »

Gezelschapshonden

 • Chihuaua

  De Chihuahua is een Mexicaans ras dat behoort tot de kleinste hondenrassen ter wereld. Ze worden gemiddeld 12 tot 14 jaar oud en wegen slechts 1 tot 3 kilo.Lees meer »

 • Franse Bulldog

  De Franse Bulldog is een kleine maar stevige en gespierde hond die te herkennen is aan zijn platte, brede neusje en korte staartje. Ze worden gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar oud. Het gewicht ligt tussen de 8 en 14 kilo. Lees meer »

 • Cavalier King Charl
  es Spaniel

  De Cavalier King Charles Spaniël is een klein hondje dat dol is op gezelschap. Ze zijn levenslustig, zachtaardig van karakter en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Zolang ze maar aandacht krijgen, vinden ze alles best! Lees meer »