Voeding Duitse Dog

De Duitse Dog behoort tot één van de grootste hondenrassen ter wereld en kan makkelijk een gewicht van 80 kilo behalen. Het zijn statige, elegante dieren met een heel vriendelijk karakter.

Volwassen gewicht+-80 kg
Aantal keer voerenMeerdere malen per dag

Risico op maagkanteling

Duitse Doggen zijn erg groot. Zij lopen dan ook een verhoogd risico op een maagkanteling. Deze aandoening, die ook wel een maagtorsie wordt genoemd, komt voor bij vrijwel alle grote hondenrassen, maar het meest bij de Duitse Dog. Een maagkanteling is een acute, levensbedreigende aandoening waarbij razendsnel ingegrepen moet worden. Echter door goed te letten op hoe, hoeveel, wanneer en wat je je Duitse Dog voert, kun je het risico op een maagkanteling minimaliseren:

  • Wacht nadat de hond gegeten heeft ten minste twee uur met uitlaten.
  • Geef meerdere kleine porties per dag in plaats van één grote portie.
  • Wanneer de hond de neiging heeft om te schrokken kun je een steen in de voerbak leggen zodat hij niet zo snel kan eten.
  • Vermijdt dat de hond ijskoud water drinkt of sneeuw binnen krijgt.

Energiebehoefte

Duitse Doggen hebben een aanzienlijke hogere behoefte aan energie dan andere honden. Dit komt niet alleen doordat hij zo groot is, maar ook doordat zijn vacht erg kort is. Hij verbruikt dus ook meer energie om zichzelf warm te houden. Je vriendelijke reus heeft maar liefst 50 procent meer voedingsstoffen nodig dan andere grote honden. Omdat de Duitse Dog vanwege het grote risico op een maagkanteling echter niet te grote porties mag eten, moet je zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig voer, zodat je viervoeter toch alles binnen krijgt wat hij nodig heeft.