Engelse Bulldog karakter

Engelse Bulldogs zijn fantastische honden met een ontzettend lief karakter.

Gevoelig spijsverteringsstelsel

Deze kortsnuitige honden hebben vaak een erg gevoelig spijsverteringsstelsel. Het verkeerde voer kan leiden tot allerlei problemen, van winderigheid en diarree tot huid- en vachtproblemen. Engelse Bulldogs zijn gebaat bij een strikt dieet. Het voeren van tafelrestjes wordt bij dit ras afgeraden. Engelse Bulldogs zijn ook gevoelig voor diverse voedsel allergieën. Wanneer je hond symptomen als bultjes, jeuk, braken of diarree vertoont, is de kans reëel dat het om een allergische reactie op het voer gaat.

Overbelasting

Het skelet van de Engelse Bulldog heeft nogal wat te verduren, waardoor dit ras een verhoogd risico loopt op problemen in de gewichten en de rug. De meeste problemen ontstaan in de groeifase. Een pup mag alleen kleine wandelingetjes maken, zodat zijn spieren zich rustig kunnen ontwikkelen. Wat de hoeveelheid voer betreft moet je goed opletten dat je niet teveel geeft. Engelse Bulldogs zijn gek op eten en zullen dan ook niet snel iets laten staan, ook al hebben ze genoeg.

Pups

Vanwege het gevoelige spijsverteringsstelsel is het raadzaam om je pup de eerste weken te voeren met hetzelfde voer als de fokker. Zodra je over gaat stappen naar nieuw voer, moet je dit heel geleidelijk doen. Meng eerst een kwart van het nieuwe voedsel met driekwart van het huidige voedsel. Na een week kun je het half om half geven. Vervolgens kan je in de derde week volledig overschakelen. Dit kan problemen met diarree voorkomen.