Kennisbank

Alle informatie die je over je hond wil weten

voedingswijzer

Weet jij wat je hond nodig heeft aan voeding?

Bereken de ideale voedergift voor je hond of pup.

Bereken nu

Vaak gestelde vragen

Artrose is een veel voorkomende aandoening die met de juiste voeding goed ondersteund kan worden. Wat houdt artrose bij honden in? Eigenlijk is het meer een beeld van de symptomen dan een specifieke aandoening. Door slijtage van gewrichten krijgt de hond pijn bij het bewegen. Dit valt op en kun je als eigenaar dus goed zien. Met name als je hond na het slapen moeizaam opstaat, zie je dat het pijnlijk is. We noemen dit verschijnsel “startkreupelheid”. Deze pijnlijkheid is ernstiger als in de periode ervoor inspanning was door spelen of rennen. Wanneer de gewrichten en spieren weer gebruikt worden, zie je de kreupelheid minder worden. “Hij loopt er door heen”. Artrose komt niet alleen bij oudere honden voor. Soms hebben ook jonge honden hier last van.

Als je hond veel aan de pootjes likt, kan het goed zijn dat ze overgevoelig is voor de hondenvoeding. Dit noemen we voedselallergie. Heel belangrijk is hierbij dat je zeker weet dat er geen vlooien aanwezig zijn. Wanneer dit wel zo is, raad ik aan om eerst de vlooien te behandelen.

Het beste is om de hond een dieet te geven van minimaal 5 weken waarin geen producten zitten (rund, kip, lam) die deze problemen kunnen veroorzaken. Dit wordt ook wel een ‘’eliminatie’’ dieet genoemd.

Ik adviseer je hiervoor "Denkadog Micro Protein" te geven. Hier heb ik veel ervaring mee en deze hondenvoeding bevat geen stoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Naast deze voeding mag u alleen vegetarische kluifjes of snacks geven.

Als een hond stinkt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een hond hoort van nature niet te stinken of te ruiken. Als een hond stinkt, dan is er waarschijnlijk iets mis met het immuunsysteem van de hond waardoor het lichaam niet helemaal in balans is. Om het lichaam van jouw hond in balans te houden zijn onder andere bouwstoffen van essentieel belang. Belangrijke bouwstoffen krijgt jouw hond voornamelijk binnen door een optimale goede voeding. Met andere woorden, voeding speelt een belangrijke rol en kan een onderliggende reden zijn dat jouw hond stinkt.

Er bestaat een verschil tussen gezonde stress en chronische stress. Stress en angst kunnen vervelende gevolgen hebben voor je hond. De juiste voeding kan zorgen voor minder stress, zoals Denkadog Hypo Stress-Digestion met natuurlijke stoffen die stress verminderen.

Het is de nachtmerrie van iedere grote honden eigenaar: een maagkanteling, maagtorsie ofwel maagdilatatie volvulus (MDV). Bij een maagtorsie draait de maag van de hond om zijn as (volvulus). Naast het draaien van de maag, zet de maag ook uit (dilatatie). Hierdoor worden de bloedvaten die van en naar de maag lopen afgekneld. De milt zit vast aan de maag en kantelt mee. Omdat zowel de slokdarm als de twaalfvingerige darm (het duodenum) van de hond afgesloten worden door de maagtorsie, kan gas en eten niet meer in of uit de maag. Indien de maagtorsie niet snel behandeld wordt zal de hond overlijden. Met name grote hondenrassen zijn gevoelig voor een maagtorsie.

Naar alle vragen