Vaak gestelde vragen

Algemene vragen

Wat je moet weten over jeuk bij krabbende honden De 3 meest voorkomende oorzaken van jeuk zijn:
1. oorontsteking, 2. vlooien of 3, voedselallergie. 2 op 5 honden heeft gezondheidsklachten door slechte voeding of verzorging. Een juiste voeding is de basis voor de verzorging van je hond. Aanvullend zijn vaccinatie, ontworming en anti vlooien behandelingen. Shampoo is meestal niet noodzakelijk indien de voeding goed is.

Zoals altijd geldt, is het van belang dat je hond goede voeding krijgt. Zowel voor als tijdens de zwangerschap. In de 5e week van de dracht is het aan te raden om voor de teef naar pup voeding over te stappen zoals Denkadog Pup Junior Croc. De voergift mag dan langzaam 25 tot 30% verhoogd worden.

De hond moet voldoende opnemen om in haar energiebehoefte te voorzien. Grote hoeveelheden moeten verdeeld worden over 2-4 maaltijden, anders wordt de druk op het middenrif te groot.
Vermijd veranderingen in het rantsoen tijdens dracht- en zoogperiode behalve dan de verandering naar pup voeding 14 dagen voor de geplande werpdatum. Geef geen extra supplementen (calcium). Dat heeft geen zin en kan enkel problemen veroorzaken. Belangrijk is om de teef meerdere keren per dag kleine porties te geven. Door de plaats die de puppy’s innemen zal de teef niet meer zo veel ineens kunnen eten. Denkadog Pup Junior Croc is speciaal ontwikkeld voor de drachtige hond en pup. De voerbehoefte kan 2 tot 3 maal zo hoog zijn als voor de dracht. Zeker bij veel pups is dat goed merkbaar. De teef moet voortdurend voer ter beschikking hebben of anders 3-4 maaltijden per dag krijgen. Voeropname en conditie moeten regelmatig gecontroleerd worden. Ondanks de hoge voergift kan een beetje gewichtsverlies optreden. Dit is niet verontrustend maar een normaal verschijnsel.
Als de jongen zelf gaan eten, (ongeveer na 30 dagen) kan de hoeveelheid voer langzaam worden verminderd. De melkproductie daalt dan. De moeder zal zelf wel aangeven wanneer ze de pups beu is. Dat zal ongeveer 6 tot 7 weken na de werpdatum zijn. Wanneer de teef geen of te weinig melk blijkt te hebben, is het van groot belang snel te reageren, zodat de pups adequaat bijgevoerd kunnen worden. Bij alle voorbereidingen op de geboorte van de pups is het goed altijd een kleine hoeveelheid pupmelk (poeder) op voorraad te hebben of in ieder geval te weten waar het verkrijgbaar is. De voeding van de pup moet exact afgestemd zijn op de specifieke behoefte van een hond (pup). Een goede melk voor de pup moet dan ook overeenkomen met de samenstelling van natuurlijke tevenmelk. Koemelk of geitenmelk gebruiken voor een pup is niet goed. Het vet en eiwit gehalte komt niet goed overeen en levert te weinig energie. Het eventueel bijvoeren van pups kan beginnen als je merkt dat de moeder te weinig melk geeft. Begin met de grootste pups zodat de kleine nog moedermelk kunnen drinken.

Diarree komt veel voor bij pups en is gelukkig meestal onschuldig en veroorzaakt doordat er iets verkeerds gegeten is waar hij niet tegen kan. Als jouw pup gewoon goed drinkt en eet, dan is ontwormen geen probleem. Tot een half jaar, mag je een pup maandelijks ontwormen. Het is echter niet zo dat de diarree verdwijnt wanneer je een pup ontwormt, omdat een worminfectie zeker niet altijd leidt tot diarree. Diarree bij pups wordt vaak veroorzaakt door voeding of voedingswisselingen. Ik adviseer dan ook de voeding te herzien, wanneer diarree vaker voor komt of te lang aanhoudt. Advies: Denkadog Growing Up Sensitive.

Oormijt bij honden is een veel voorkomend probleem. Als een hond vaak met de kop schudt, is er meestal iets met het oor aan de hand. Oormijt is een infectie die wordt veroorzaakt door een parasiet die in de gehoorgang zit. Hier legt hij eitjes, beweegt en eet schilfers. Dit geeft een kriebelend gevoel. De gehoorgang reageert hierop door meer oorsmeer aan te maken. Dat veroorzaakt jeuk, vervolgens krabt je hond aan zijn oor en schudt hij met zijn kop. Ook de oorschelpen kunnen als gevolg hiervan korstjes ontstaan.
Voedingsallergie; Bij honden met een voedingsallergie zien we ook regelmatig terugkerende oor problemen. Jeuk rondom het oor doet de hond krabben en dit geeft problemen. Er ontstaat door herhaaldelijke irritatie veel donkerbruin oorsmeer. Rondom het oor kan irritatie ontstaan aan de huid.
Bij volwassen honden is de oorzaak van een oorontsteking vaak anders. Bacteriën, gisten en vuil in het oor spelen hier een rol. Langharige honden met afhangende oren, zoals de Cocker Spaniel, zijn gevoeliger omdat de gehoorgang door het oor wordt afgesloten waardoor eventueel vuil binnenin aanleiding geeft tot irritatie. Het ontstane oorsmeer van de hond wordt moeilijker naar buiten afgevoerd.
Bij pups komt oormijt vaak vlak na de nestperiode voor. De problemen doen zich vaak voor bij jonge dieren. Door contact met andere honden kan de infectie oormijt doorgegeven worden aan andere honden. Houdt hier rekening mee bij het spelen.
Wat doe ik tegen oormijt bij mijn hond?
Bij oor problemen kunt u het beste direct naar uw dierenarts gaan. Deze kan dan vaststellen wat de oorzaak van de problemen is.
Mocht er sprake zijn van een voedselallergie dan is Denkadog Micro Protein de juiste ondersteuning. De eiwitten in deze voeding zijn zo klein dat ze geen allergische reactie kunnen veroorzaken. Het is belangrijk dat de hond deze voeding tenminste 6 weken krijgt om resultaat te kunnen merken.

Bij castratie of ovariëctomie worden zaadballen of eierstokken verwijderd. Bij sterilisatie worden zaadleiders of eileiders onderbroken. Bij een sterilisatie zijn de dieren niet meer vruchtbaar, maar blijft hormoonproductie hetzelfde. Het gedrag van het dier blijft dus ook hetzelfde. In de meeste gevallen wil de eigenaar juist van het lastige gedrag van de hond af. Sterilisaties worden daarom maar heel weinig uitgevoerd. We hebben het dus vrijwel altijd over een castratie, in het geval van zowel reutjes als teefjes.

Wat zijn de nadelen van een castratie?
1. De stofwisseling van de hond verandert, veel honden worden dikker wanneer hun dieet niet wordt aangepast na de castratie. Denkadog Hypo-Weight is een geschikte voeding voor gecastreerde of gesteriliseerde honden.
2. Er bestaat een kans op incontinentieproblemen.
3. De castratie wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Dit brengt een klein risico met zich mee.
4. Een castratie is onomkeerbaar.

Wat zijn de voordelen van een castratie?

Teefjes
1. worden niet meer loops;
2. hebben minder kans op een baarmoederontsteking.

Reutjes
1. hebben minder last van territoriumdrift;
2. zullen minder snel weglopen om op zoek te gaan naar teefjes;
3. worden minder fel;
4. hebben minder kans op een voorhuidontsteking.

Denkadog Hypo-Weight is uitermate geschikt voor gecastreerde en gesteriliseerde honden. Denkadog Hypo-Weight bevat weinig calorieën. Meerder kleine porties voeren zorgt dat de maag van uw hond vult zonder dat dit aanzet tot vetopslag. De speciale receptuur met kruidenextracten bevordert het gewichtsverlies en zorgt dat uw hond gedoseerd en op natuurlijke wijze afvalt. Denkadog Hypo-Weight voorkomt daarmee obesitas gerelateerde klachten zoals slijtage van gewrichten.

Gewrichten & Botten

Artrose is een veel voorkomende aandoening die met de juiste voeding goed ondersteund kan worden. Wat houdt artrose bij honden in? Eigenlijk is het meer een beeld van de symptomen dan een specifieke aandoening. Door slijtage van gewrichten krijgt de hond pijn bij het bewegen. Dit valt op en kun je als eigenaar dus goed zien. Met name als je hond na het slapen moeizaam opstaat, zie je dat het pijnlijk is. We noemen dit verschijnsel “startkreupelheid”. Deze pijnlijkheid is ernstiger als in de periode ervoor inspanning was door spelen of rennen. Wanneer de gewrichten en spieren weer gebruikt worden, zie je de kreupelheid minder worden. “Hij loopt er door heen”. Artrose komt niet alleen bij oudere honden voor. Soms hebben ook jonge honden hier last van.

Door ons geadviseerd

Huid & Vacht

De gezondheid van de hond laat zich zien in zijn vacht. Huidproblemen bij honden komen regelmatig voor. De problemen zijn vaak in combinatie met vachtproblemen. De vacht is het grootste orgaan van het lichaam en als het daar niet goed mee gaat, is dit meteen zichtbaar. De symptomen zijn zeer divers, maar gelukkig vaak goed herkenbaar. Vaak zien we jeuk en krabben als gevolg. Je ziet dan een doffe vacht of een vacht met een overdaad aan witte schilfers en mogelijk kaalheid. Veel honden hebben vaak al lange tijd last van vachtproblemen. De problemen kunnen primair de oorzaak hebben in de huid en vacht. Secundair kunnen oorzaken buiten de huid zich afspiegelen in de huid en vacht.

Het probleem is lastig, omdat ik niet precies weet welke voeding hij al gehad heeft en hoelang.

Ik denk toch dat voedselallergie het probleem is en daarom moeten we eerst met de voeding aan de gang. Een injectie helpt trouwens niet altijd even goed bij een voedselallergie. Lees ook de blog: allergie en atopie bij honden hoe werkt dit?

Het advies om te beginnen is Denkadog Micro Protein. Dit moet je dan gedurende minimaal 5 weken geven. Er mogen geen snacks, snoepjes of andere zaken gegeven worden. Zeker niet als er dierlijke producten in verwerkt zijn. Indien dit aanslaat mag hij de rest van zijn leven deze voeding hebben en blijven de problemen ook weg.

Hotspot of eczeem bij honden komt vaak voor. Huiduitslag of een huidaandoening bij  je hond is een vervelende zaak. Met name omdat het bijna altijd leidt tot krabben, likken als gevolg van jeuk. De hond maakt zelf de vacht en huid kapot door te krabben, waardoor hij nog meer gaat likken en krabben en zo gaat het van kwaad tot erger.
Je kan hem niet verbieden te krabben want hij zal niet luisteren. Binnen een paar uur tijd kan er een grote plek ontstaan. We noemen dit een “Hotspot”.

Hotspots bij honden komen veelvuldig voor en zijn gekenmerkt doordat ze plotseling ontstaan. Er is vaak geen directe aanwijsbare oorzaak. We denken aan een teken- of vlooienbeet of een ander vorm van beschadiging van de huid. Een aantal rassen lijken gevoeliger voor hotspots dan andere rassen. Langharige honden maar ook bijvoorbeeld labradors.

Doordat de huid kapot is, komen er korsten en natte kale plekken in de vacht. Op de poten, aan de oor basis en achter op de rug worden ze frequenter gezien. De plekken raken geïnfecteerd met bacteriën waardoor hygiëne belangrijk is. Bij een voedselallergie kunnen er ook hotspots ontstaan en zeker in het beginstadium van een allergie.

Eczeem bij honden zien we met name in de huidplooien als gevolg van het tegen elkaar aan drukken en schuren van de huid. Dit gebeurt bij bepaalde rassen aan de rand van de lippen, rond de vulva en aan het begin van de staart. Deze rassen zitten te ruim in de huid, waardoor het drukken en schuren mogelijk is en eczeem gemakkelijker kan ontstaan. We onderscheiden nat en droog honden eczeem. De naam zegt het al, droge of natte huid met of zonder blaasjes. Met goede hygiëne is al veel te bereiken.

Wat kun je zelf doen tegen hotspot of exzeem bij honden?

Eerst  kun je heel goed de vacht doorzoeken of kammen, om te kijken of er vlooien of vlooi- uitwerpselen in zitten. Hier heb je een vlooien kam voor nodig. In een vroeg stadium kun je de plaats reinigen met lauw water en desinfecterende vloeistof. Houd de plek daarna droog. Wacht niet te lang met een bezoek aan de dierenarts als het uit de hand dreigt te lopen. 

Onze Amerikaanse Stafford (teef van 2,5 jaar) heeft de laatste tijd heel erg last van jeuk. Dit is vooral erg bij haar kont. Ik weet me geen raad meer.
Zou het kunnen komen door het voer wat ze krijgt? Dat is van Royal Canin. Dit is ook het enige wat ze wil eten.
Tevens blijft ze ook heel mager en wordt ze gewoon niet zwaarder.
Kan ik hier zelf iets aan doen of moet ik haar laten testen bij onze dierenarts?

De klachten die je beschrijft zien we helaas wel vaker bij de Amerikaanse Stafford. Als eerste moet je goed kijken of er geen vlooien aanwezig zijn. Voor de zekerheid kan een anti vlooien behandeling geen kwaad.

Verder kan in het geval van een voedselovergevoeligheid de huidige voeding wel een rol spelen. In veel voedingen zijn producten verwerkt die bij de deze rassen tot een allergische reactie kunnen leiden. Dit zou betekenen dat de huidige voeding niet geschikt is voor jouw hond.

Oplossing jeuk

Mijn advies is tijdelijk minimaal 6 weken over te stappen op een hypo allergene voeding. Ik heb met name bij dit soort rassen (Bulldog-achtigen) veel heel goede ervaringen met Denkadog Hypo Sensitive. Deze voeding is vrij van dierlijke eiwitten. Daarnaast bevat deze voeding geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen. Ook deze laatste kunnen problemen geven bij overgevoelige honden.

Naast de voeding mag jouw hond alleen water hebben en geen snacks, kluiven of snoepjes. Deze bevatten vaak ook minder goede stoffen voor overgevoelige honden. Na ongeveer 3 weken zul je al verbetering moeten zien, maar na 6 weken kun je goed beoordelen of het goed werkt.

Als voorbeeld hebben wij de Bordeauxdog genomen. Deze likt veel in de liezen en rondom haar achterste. Ook heeft ze jeuk op de bovenkant van haar rug. Ze heeft geen vlooien. Wat is hier tegen te doen?

Jeuk bij honden komt vaak voor. Het is vaak lastig om te achterhalen waar dat vandaan komt. U heeft de eerste goede stap al gezet door te kijken of er vlooien aanwezig zijn. Als u echter geen vlooien ziet, wil dat niet direct zeggen dat ze er niet zijn. Vlooien zitten namelijk voor een groot deel van de tijd in de omgeving (plinten, vloerbedekking, onder stoelen, etc.) en maar eventjes op de hond om te eten. Wel zie je  bij een vlooieninfectie dat er uitwerpselen van vlooien in de vacht zitten. Dit zijn hele kleine bruine brokjes die je met name achter op de rug ziet.

Echter, de symptomen die u beschrijft, jeuk bij liezen en de anaalklieren, wijzen sterk in de richting van een voedselallergie. Andere symptomen zijn het likken aan de poten en roodheid van de huid. In het artikel "Voedselallergie bij honden" kunt u lezen wat een voedselallergie precies inhoudt.

Oplossing jeuk bij liezen

Het beste wat u kunt doen bij een voedselallergie is een geschikte voeding geven.  De voeding van de hond mag in zo'n geval geen eiwitten bevatten die de allergie aanzet. Denkadog biedt twee mogelijkheden: Denkadog Micro Protein is speciaal ontwikkeld voor honden met een voedselallergie. De eiwitten in deze voeding zijn als het ware in kleine deeltjes geknipt waardoor er geen allergische reactie ontstaat. Denkadog Hypo-Sensitive is ook uitermate geschikt voor dit soort gevallen. Deze voeding is licht verteerbaar en bevat geen dierlijke eiwitten.

U kunt deze voeding het beste minimaal 4 weken geven om enige verbetering te kunnen zien. Daarnaast mogen er geen snacks of kluiven gegeven worden. U kunt de hond belonen met een paar brokjes van deze voeding.

Ons kleine hondje van inmiddels 4 jaar oud heeft extreem haaruitval, verschillende kale plekken en veel jeuk. Daarnaast is haar buik ook donkerder geworden, wat zelfs een beetje paars lijkt. Verder gedraagt ze zich erg goed en lijkt ze erg gezond. Wat is de oorzaak van het haaruitval, de jeuk en donker wordende buik?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben en deze zijn vaak moeilijk aan te wijzen. Als ik het zo lees, lijkt het me dat de jeuk de haaruitval veroorzaakt. Door het krabben en bijten, beschadigd de huid wat haaruitval tot gevolg heeft.  Nu blijft echter de vraag hoe het komt dat uw hond zo'n last heeft van jeuk.

Oorzaken:
Vlooien
Voedselallergie

Als de buik donker begint te worden dan klopt het inderdaad dat ze daar jeuk heeft. Bij jeuk moet u denken aan vlooien en dit kan leiden tot haaruitval. Deze kunt u met een kam uit de vacht halen. Wanneer u ze ook ziet op de buik zult u het moeten behandelen met anti vlooien middelen. U kunt meer over dit onderwerp lezen in dit artikel.

Indien er geen vlooien aanwezig zijn, kan het zijn dat ze een voedselallergie ontwikkeld heeft. De vraag is of ze ook jeuk bij de tenen heeft en in de oksel heeft. Dit zie je namelijk vaak voorkomen bij een voedselallergie bij honden. In dit geval adviseer ik u om haar gedurende 6 weken Denkadog Micro Protein te geven. Deze voeding is namelijk speciaal ontwikkeld voor honden met voedselallergie. Na circa 3 weken zal u al de eerste verbeteringen moeten zien. Naast deze voeding mag ze dan geen snacks en kluifjes hebben waar dierlijke producten in verwerkt zitten. Uiteraard wel gewoon fris water. Een voedselallergie bij honden is in de meeste gevallen gericht tegen dierlijke eiwitten en deze zijn vaak verwerkt in deze

Als je hond veel aan de pootjes likt, kan het goed zijn dat ze overgevoelig is voor de hondenvoeding. Dit noemen we voedselallergie. Heel belangrijk is hierbij dat je zeker weet dat er geen vlooien aanwezig zijn. Wanneer dit wel zo is, raad ik aan om eerst de vlooien te behandelen. Als u snacks geeft, is het belangrijk om te kijken wat er in de snacks zit.
Het beste is om de hond een dieet te geven van minimaal 5 weken waarin geen producten zitten (rund, kip, lam) die deze problemen kunnen veroorzaken. Dit wordt ook wel een ‘’eliminatie’’ dieet genoemd.

Ik adviseer je Denkadog Micro Protein te geven. Hier heb ik veel ervaring mee en deze hondenvoeding bevat geen stoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Naast deze voeding mag u alleen vegetarische kluifjes of snacks geven.

Na ongeveer drie weken zou je al moeten kunnen zien of het de goede kant op gaat. Blijven de symptomen weg, dan mag je de hond deze voeding voor de rest van haar leven geven als je wilt.

Roos bij honden komt net zoals bij mensen regelmatig voor. De huid is dan te droog en het oppervlakkige huidlaagje gaat versneld los. Deze stukjes droge huid zijn dan zichtbaar als roos.

Een droge huid kan ontstaan doordat de huid onvoldoende huidsmeer aanmaakt of dat kwaliteit van het huidsmeer niet goed genoeg is. Anderzijds kan een versnelde afvoer of oplossing van het huidsmeer er ook voor zorgen. Een shampoo met een sterke ontvettende werking verwijderd gemakkelijk de huidsmeer. Maar veelvuldig wassen van de hond is niet bevorderlijk voor de vacht. Dit moet u dus niet doen. Wat geen kwaad kan, is gewoon enkel lauw water zonder shampoo gebruiken bij een wasbeurt.

Er zijn ook oorzaken zoals gisten of een schimmelinfectie die een slechte vacht veroorzaken. In zo'n geval is een bezoek aan de dierenarts wel een noodzaak.

Oplossing roos bij honden?

Een goede voeding kan de aanvoer en de kwaliteit van het huidsmeer juist reguleren. Een geschikte voeding moet voldoende vetzuren en de juiste verhoudingen bevatten. Denkadog Crocque Derma Protect is zo'n voeding die speciaal hiervoor ontwikkeld is. Dit zijn droge brokjes die de huid en vacht optimaal ondersteunen. Deze voeding is ook in een diner vorm te koop voor de moeilijker eter. U zal deze voeding minimaal 6 weken moeten geven om het resultaat (de vorming van roos) te kunnen beoordelen.

Bij oudere honden gaat het herstel van een slechte vacht wel wat moeilijker en duurt het langer. Ik ga er hier van uit dat de hond geen jeuk heeft en dus niet krabt, enkel de roos is zichtbaar. Een snack of een kluifje erbij hoeft geen probleem te zijn.

Indien de schilfering plots optreedt (door wat voor een reden dan ook) is een goede verzorgende shampoo heel goed te gebruiken. Op lange termijn zal de vacht zichzelf moeten herstellen.

De meest voorkomende allergieën bij honden buiten de seizoenen zijn waarschijnlijk voeding of voedsel allergieën (10% van alle jeuk klachten gaat gepaard met voedsel allergie). Daarnaast komt er nog veel contact allergie voor, atopie en voedsel intolerantie. Symptomen zijn: jeuk aan oren, oksels, roodheid van vacht op specifieke plaatsen. Braken en diarree maken het beeld compleet.

Seizoensallergie bij honden

Seizoen gerelateerde allergieën zijn vlooien allergie, pollen/stof allergie. Deze reacties van het lichaam vinden plaats op stof en pollen uit de omgeving en zijn meestal seizoensgebonden. Van groot belang voor de behandeling of het voorkomen van de allergie is te weten  om welk soort allergie het gaat. En dus wat de veroorzakende factor is. Daarvoor is het belangrijk dat u de symptonen van de allergie van uw hond weet.

Doordat pollen en stof overal in de lucht zitten is een allergie ten opzicht van deze stoffen haast niet te voorkomen. Bij voedsel allergie is dat anders. Indien er geen foute stoffen in de voeding aanwezig zijn kan de hond heel goed leven zonder problemen. Hele bekende stoffen zijn eiwitten in rundvlees, melk, en  ingeblikt voedsel. Hondenvoer fabrikanten maken tegenwoordig  voeding  die geen enkele van de verkeerde stoffen (antigenen) bevat.  Voorheen werd er veel met lamsvlees en vis gewerkt. Echter we zien dat er steeds meer honden zijn die ook daar in de loop van de tijd allergie tegen opwekken. Valkuil is de voeding waar naast lamsvlees ook rund of kip inzit. Dit staat vaak op de verpakking.

Voeding tegen allergie bij honden

De ultieme oplossing is voeding waarvan de dierlijke eiwitten gehydrolyseerd zijn. Dat wil zeggen dat die eiwitten in stukjes geknipt zijn waardoor het lichaam de eiwitten niet herkend als allergie opwekkend.  Het eiwit molecuul is dan maximaal 10.000 Dalton groot. Het lichaam kan dan dus niet reageren met jeuk of diarree en blijft symptoomvrij. DENKADOG Micro Proteïn is het enige product dat in de winkel hiervoor beschikbaar is. Deze voeding kan ook gebruikt worden als een eliminatie dieet. Dat wil zeggen dat als je deze voeding gedurende minimaal 4 weken geeft (zonder snacks of ander voedingen) en de verschijnselen verdwijnen je te maken hebt met een voedingsallergie. De dierenarts werkt ook vaak via deze weg.

Leuke wetenswaardigheid:  We weten dat ongeveer 50% van de honden die een voedingsallergie hebben ook een allergie voor stof en pollen ect hebben en andersom. Dus een pollen allergie zal waarschijnlijk al een heel stuk verminderen als je deze voeding tegen voedingallergie geeft.

Intolerantie bij honden

Naast voeding allergie komen er ook voedsel intoleranties voor. Dit zijn sterke lichaamsreacties op alle mogelijke stoffen. (bij mensen bv mosselen, noten, paprika, tomaten, maar ook medicijnen). De verschijnselen komen direct na het eten van de veroorzaker  terwijl bij een allergie dit vaak na een aantal uren of na een dag pas is. We zien deze reacties op kleur, geur en smaakstoffen en voeding. Denkadog is ook vrij van kleur geur en smaakstoffen. Contact allergie komt weinig voor. De jeuk en roodheid ontstaat op de plaats waar het dier contact heeft met het materiaal. (snuit, buik en scrotum bij reuen). Bekend zijn voerbakken, kleden, rubbermatten, manden ect.

Denkadog Micro Protein is vrij van kleur, geur en smaak-stoffen en chemische anti-oxidanten. De eiwitbron is gehydrolyseerd en bevat geen hele eiwitten. Daarmee is deze nieuwe generatie hypo allergene voeding een grote stap vooruit.

Door ons geadviseerd

Maag & Darmen

Maag en darmproblemen bij honden zijn meestal eenvoudig te herkennen aan dunne ontlasting en overgeven. De hond geeft (witte) schuim en/of slijm over. Wat minder bekend is dat buikgeluiden, winderigheid, spugen van (geel) gal, gras eten, boeren en stinkende ontlasting ook uitingen zijn van een slecht functionerende maag en/of darm.

Als een hond stinkt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een hond hoort van nature niet te stinken of te ruiken. Als een hond stinkt, dan is er waarschijnlijk iets mis met het immuunsysteem van de hond waardoor het lichaam niet helemaal in balans is. Om het lichaam van jouw hond in balans te houden zijn onder andere bouwstoffen van essentieel belang. Belangrijke bouwstoffen krijgt jouw hond voornamelijk binnen door een optimale goede voeding. Met andere woorden, voeding speelt een belangrijke rol en kan een onderliggende reden zijn dat jouw hond stinkt.

Een Amerikaanse Bulldog van zeven maanden die om de maand last heeft van diarree. Drie keer Finidiar Forte gehad en de laatste keer dat mijn hond diarree had, was het heel heftig. Mijn hond poepte wel 20 keer op een dag. Hij heeft hiervoor een spuitje gehad.
De bulldog is een gevoelige hond. Een heel bot in 1 keer opeten is te heftig voor een bulldog. Daarom heeft uw hond waarschijnlijk nu last van zijn darmen. De dierenarts gaf medicijnen, Salazosufapyridine 500mg. Het was een kuur van vijf dagen. Na vijf dagen zat er nog steeds bloed in de ontlasting van mijn hond en ik kreeg een nieuwe kuur mee voor zeven dagen. Nu heeft mijn hond nog drie dagen dat hij deze tabletten moet slikken, maar ik merk dat er sinds gister meer bloed zit in de ontlasting. Het ziet eruit als rood, vers bloed. Ik weet niet meer wat ik nu moet doen, want de hond zou nu toch inmiddels wel moeten poepen zonder bloed erbij neem ik aan?
Weet u misschien wat dit zou kunnen zijn en wat ik moet doen?

Het lijkt er zeker op dat je hond gevoelige darmen heeft en gezien de tabletten behandelt de dierenarts je hond tegen een dikke darm diarree. Het resultaat is echter nog niet goed. Een enkele druppel bloed bij de ontlasting is geen probleem maar het moet wel minder worden. Blijft het bestaan, ga dan terug naar de dierenarts.

Ik denk dat je beter op een geschikte voeding kan overgaan, want veel Bulldogs hebben problemen met voeding. De kleine buik moet al die spieren van energie en voedsel voorzien, dus de voeding moet goed verteerbaar zijn.

Ik heb zelf zeer goede ervaringen met Denkadog Hypo Sensitive. Deze voeding is zeer licht verteerbaar en daarom gaat het meestal erg goed. Ik verwacht dat het al na een week beter moet gaan met deze voeding.

Vers bloed bij de ontlasting komt vaak van de kringspier van de anus en is dan onschuldig. Diarree kan de oorzaak zijn. De kringspier wordt veel belast door het vele poepen en er treden kleine bloedingen op. Dit zie je bij de ontlasting.

Mijn advies is dus om over te gaan op Denkadog Hypo-Sensitive en geef de tabletten nog even door om de kuur af te maken. De ontlasting zal beter worden. De voeding van Denkadog kan de hond voor de rest van zijn leven blijven eten. Een enkele  kleine kluif hoeft overigens geen probleem te zijn.

De werking van Hypo-Sensitive
Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo-Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
Bovendien bevat Denkadog Hypo-Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Bij Denkadog vinden we het belangrijk honden gezond te houden. Door de ontwikkeling van Denkadog Hypo-Sensitive kunnen we honden met spijsverteringsproblemen nu nog beter ondersteunen.

Is het normaal dat bij een pup van negen weken oud, de ontlasting vrij dun is? Een pup hoeft hiervan niet ziek te zijn. Een pup kan normaal eten, dranken en spelen. Ondanks dit alles is de ontlasting nog steeds niet vast. Hoe is dit mogelijk? Dunne ontlasting bij pup van negen weken oud is dit normaal?

Bij pups zien we vaak wisselende ontlasting. De ene keer is de ontlasting goed en de andere keer niet. Ondanks dat dit vaak voorkomt is het niet normaal. Het is erg belangrijk dat de pup goed eet en drinkt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te ontwormen. Wanneer de dunne ontlasting bij een pup langer duurt, is het misschien verstandig om de voeding te herzien. Overigens moet er niet te vaak worden gewisseld met de voeding. Dit kan namelijk voor problemen zorgen! Een gezonde start begint bij goede vertering!

Pups en jonge honden willen nog weleens moeite hebben met het voedsel dat wij ze voorschotelen. Omdat de darmen nog in ontwikkeling zijn, is jouw pup gebaat bij een zorgvuldige voersamenstelling. Als het voer niet goed verteert, is ook de opname door het lichaam slechter. Daarmee kan het voer zelfs van invloed zijn op de groei en weerstandsopbouw.

Dankzij de hoge voedingswaarde vormt Denkadog Pup Junior Croc de beste basis voor de groei en weerstand van uw pup. De combinatie van o.a. rund, kip en vis zorgt voor een lichte verteerbaarheid en snelle opname door het lichaam. Denkadog Pup Junior Croc bevat daarbij een uitgebalanceerde samenstelling van calcium en eiwitten voor sterke botten en spierontwikkeling.

Een ander alternatief is Denkadog Growing Up Sensitive.
Denkadog Growing Up Sensitive bevat licht verteerbare nutriënten en extra toegevoegde enzymen die een optimale opname door het lichaam ondersteunen.
Denkadog Growing Up Sensitive bestrijdt verteringsproblemen, wat een positief effect heeft op de groei en weerstand van uw hond. Tegelijkertijd worden daarmee ook andere kwalen voorkomen!

Wat kun je doen als je hond diarree heeft? Hij heeft al tabletten gehad, maar deze zijn moeilijk in te geven. Ze wil wel eten, rijst en water in een pipet anders krijg ik het er niet in. Ze is niet ziek. Ze heeft wat gekookte kip gehad, maar de ontlasting blijft dun.
Wat kan ik doen om de diarree bij mijn hond te stoppen?
Ik ga ervan uit dat het geen pup meer is.

Diarree bij honden komt veelvuldig voor en is zeker niet altijd alarmerend. Meestal gaat de diarree na een dag of 4 vanzelf weer over. Een enkele keer duurt het wat langer. Heel belangrijk is dat hij wel blijft drinken en actief blijft. Wordt de hond suf dan meteen naar de dierenarts. Rijstwater met gekookte kip is prima. Ga weer naar je gewone voeding toe als de ontlasting weer goed is. Dan is het verstandig de kip te mengen met de voeding die je voor de diarree gaf. Indien hij/zij vaker last van diarree heeft en er is niet duidelijk een oorzaak aan te wijzen dan lijkt me het goed een andere standaard voeding te gaan proberen. Wellicht is Denkadog Hypo-Sensitive, licht verteerbaar en zonder kleur geur of smaakstoffen een goede keuze.

De werking van Hypo-Sensitive
Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-/darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo-Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
Bovendien bevat Denkadog Hypo-Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Braken, overgeven of spugen komt regelmatig voor bij honden en is niet iets om ongerust over te zijn. Sommige honden geven 's morgens wat gal over. Dat komt doordat gal bij die honden terugstroomt naar de maag als die lange tijd leeg is en daar geeft dat irritatie waardoor de hond gal overgeeft.

Wat u kunt doen, indien u het nog niet doet, is voor het slapen nog een handje vol brokjes aan uw hond geven. In de nacht worden de brokjes gevuld met het maagzuur en zal er minder irritatie van het maagslijmvlies optreden. Waarschijnlijk heeft de hond last van een teveel aanmaak van maagzuur en als gevolg daarvan een gevoelige maagwand en dus gemakkelijk overgeeft.  Heeft het geven van brokjes voldoende resultaat dan is het eenvoudig opgelost. In de ochtend mag de hond weer gewoon eten.

Symptomen gal overgeven
Honden kunnen, net als mensen, overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen. Men noemt dit voedingsintolerantie. Hierdoor kunnen honden braken of overgeven.
Het niet kunnen verdragen van bepaalde bestanddelen in de voeding uit zich doorgaans in spijsverteringsproblemen. Deze maag-/darmproblemen resulteren in (frequent) braken en diarree. De hond kan geel slijm of schuim spugen.
Ook een slechte adem, winderigheid, stinkende ontlasting en rare buikgeluiden behoren tot de symptomen. Vervelend voor de hond en voor de baas.

Hoe los je met voeding gal spugen op?

Het soort voeding is bij gal overgeven van groot belang. De maagsappen moeten goed in de brokken kunnen doordringen en de brokjes moeten licht verteerbaar zijn. Denkadog Hypo Sensitive is de voeding die specifiek voor dit soort "patiënten" is ontwikkeld. Denkadog Hypo Sensitive is licht verteerbaar.

Waarom geeft mijn hond gal over?

Oplossen door de juiste hoeveelheid voeding per dag. Geef de hond 3 x per dag een maaltijd en voor het slapen gaan nog beetje. De totale hoeveelheid per dag is op de verpakking vermeld en afhankelijk van het lichaamsgewicht. De minimale hoeveelheid aanhouden is prima. Bijvoorbeeld als de hond 25 kg weegt, mag de hond 255 - 350 gram per dag hebben. Indien je ook snacks en dergelijke geeft, houd dan ook daar rekening mee en geef dan minder voer.

De werking van Hypo Sensitive
Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-/darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
Bovendien bevat Denkadog Hypo Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Diarree komt veel voor bij pups en is gelukkig meestal onschuldig. Als jouw pup gewoon goed drinkt en eet, dan is ontwormen geen probleem. Tot een half jaar, mag je een pup maandelijks ontwormen. Het is echter niet zo dat de diarree verdwijnt wanneer je een pup ontwormt, omdat een worminfectie zeker niet altijd leidt tot diarree. Diarree bij pups wordt vaak veroorzaakt door voeding of voedingswisselingen. Ik adviseer dan ook de voeding te herzien, wanneer diarree vaker voor komt of te lang aanhoudt.

Goed pupvoer voorkomt diarree. Wissel bij een pup niet te vaak van voeding. Hierdoor kan diarree ontstaan. Denkadag heeft 2 soorten pupvoer. Denkadog Pup Junior Croc is speciaal ontwikkeld voor pups en jonge honden in de groei. De hoge voedingswaarde is een goede basis voor de groei en weerstand van de pup. Denkadog Growing Up Sensitive is voor pup met een gevoelige spijsvertering en bij giardia infecties.

Door ons geadviseerd

Stress & Angst

Vaak zoeken honden zelf een plekje waar ze zich veilig voelen. Zorg ervoor dat er niet te veel veranderd in deze veilige omgeving. Je kunt de gordijnen dichtdoen en de televisie of radio aanzetten zodat je hond minder meekrijgt van wat zich er buiten afspeelt.

Veel eigenaren weten het niet als hun hond gestrest is. Het gedrag van je hond is een afspiegeling zijn van de leefsituatie en we herkennen niet altijd stresssymptomen. Hoe herken je stress bij je hond? Het is hierbij belangrijk om onderscheid te maken tussen gezonde stress en chronische stress.

Uw hond krijgt 500 gram vers vlees 2 x per dag, maar hij blijft mager. Wat kan dit zijn?
Hij is heel druk met trainen. Hij kan niet stil zitten en vooral als hij op zijn beurt moet wachten, is hij hyper.

De oplossing is dat u meer moet gaan geven of u geeft voeding die een hogere energiewaarde heeft. Met droge voeding (brokken) kun je gemakkelijker het benodigde energie halte halen. Het vet gehalte bepaald voor een groot deel de energievoorziening. In brokvoeding zit tot 18% vet.

Het werkt bij honden net zoals het bij alle dieren werkt. Hoe meer energie je verbrand des te meer energie moet er door het lichaam opgenomen worden. Dit geldt natuurlijk niet als er een ziekte of aandoening aanwezig is. U traint bij de hondenschool en dat kan intensief werk zijn. Uw hond verbrandt dus best heel veel calorieën.

Ik ga ervan uit dat uw hond gezond is. Het eten wat u geeft wordt allemaal opgegeten. Ondanks dit alles blijft uw hond toch mager. Dan kan het niet veel anders zijn dan dat uw hond minder energie via de voeding binnen krijgt dan dat er nodig is, dus de 500 gr vers vlees 2 x daags is te weinig. Nu moet je beseffen dat vlees ongeveer 80% water bevat. Met andere worden eet uw hond per dag maar 20% aan voeding (eiwit en vet) dan dat je hem aan gewicht vlees geeft. Uw hond eet dan 200 gram eiwit en vet per dag. Een hond van 25 kg mag gemiddeld en afhankelijk van de arbeid die verricht wordt 230 tot 315 gram droge brokken eten. Uw hond krijgt met enkel deze voeding, dus te weinig te eten.

De oplossing is dat je meer moet gaan geven of je geeft voeding die een hogere energiewaarde heeft. Met droge voeding (brokken) kun je gemakkelijker het benodigde energie halte halen. Het vet gehalte bepaald voor een groot deel de energievoorziening. In brokvoeding zit tot 18% vet.

Ik hoop je hiermee meer inzicht gegeven te hebben. Voor Denkadog komt Denkadog Physique Croc voor uw hond in aanmerking. Deze voeding bevat 19% vet. Hiermee zal uw hond snel op gewicht komen.

Is eenmaal het juiste gewicht bereikt dan kunt u naar normaal onderhoudsvoeding zoals Denkadog Excellent Croc overstappen.

Door ons geadviseerd

Voer

Eetproblemen bij honden komen vaak voor. Meer dan de helft van de honden eet wel eens minder of helemaal niet. Dit is natuurlijk afwijkend gedrag. Gelukkig kan een hond gemakkelijk dagen tot enkele weken zonder voedsel.

We zien vaak dat bij oudere honden eiwit in de urine te vinden is. Het geeft aan dat de nieren niet helemaal meer goed functioneren. Vanaf 8 jaar kan dit proces al beginnen. Het advies is om voeding te geven met een laag eiwit maar ook met een laag zout gehalte. Ik adviseer dan altijd Denkadog Senior Croc. Denkadog Senior Croc bevat een gematigde hoeveelheid zout en eiwit. Het beschermt daarmee de nieren en voorkomt ouderdomsgerelateerde klachten. De uitgebalanceerde samenstelling van o.a. kip, rund en probiotica zorgt voor een optimale spijsvertering. Kortom, met Senior Croc kan uw hond weer genieten van de oudedag!

Als honden last van de tanden hebben of moeilijk eten dan is Denkadog Senior Diner ook perfect. Denkadog Senior Diner kan aangemaakt worden met lauw water waardoor het zachter wordt dan de harde brokjes. Veel oudere honden vinden dat wel lekker.

De werking van Senior Diner
De uitgebalanceerde samenstelling (en beperkte hoeveelheid zout en eiwit van Denkadog Senior Diner beschermt de nieren en voorkomt ouderdomsgerelateerde klachten.
De krokante brok met gepofte rijst, mais, en groenten zorgt voor een optimale spijsvertering en vermindert de belasting op het gebit. Door Denkadog Senior Diner te mengen met warm water versterkt u de smaak, geur en opname

Kortom, met Senior Diner wordt uw hond zo lang mogelijk van kwalen gevrijwaard.

Hoe ouder, hoe belangrijker de voeding

Ouderdom komt met gebreken. Zo ook bij uw hond. Veel honden lopen op hun oude dag wat stijf of komen minder gemakkelijk overeind. Bij andere honden functioneren bijvoorbeeld organen minder goed. Nierfalen is zo’n bekende ouderdomskwaal. Naarmate uw hond ouder wordt, worden de nieren kwetsbaarder. Zout en eiwit in de voeding kunnen zodoende de nieren aantasten. Het is daarom van belang om uw hond door middel van de juiste voeding te beschermen.

Voedingsadvies hond
Onze hond, een kruising Malteser/teckel met Tibetaanse terrier, heeft gauw last van overgeven en kan niet tegen alle hondenvoeding. Van de dierenarts heb ik het advies gekregen om de hond Science Hills voeding, grote brokken te geven. De hond eet deze voeding helaas slecht en te weinig. In deze voeding zit ook geen vlees verwerkt. Omdat mijn hond erg snel last heeft van zijn darmen en moet overgeven, wil ik vragen of u mij Denkadog kunt aanraden en welk soort u mij kunt aanraden?

Wanneer een hond slecht eet, kun je hem het beste Denkadog Diner Derma Protect geven. Deze voeding bevat vlees, mais, rijst en graan. Het beste kun je de voeding met een beetje lauw water combineren. De geur en smaak komen dan erg goed tot hun recht. Geen hond die dit laat staan.

De werking van Diner Derma Protect
Denkadog Diner Derma Protect heeft een bijzonder hoge voedingswaarde. De speciale receptuur met extra Omega 3 en 6 vormen een belangrijke basis voor een gezonde huid en vacht.
De klasse samenstelling met hoogwaardig vlees, ontsloten (voorgegaarde) granen en groenten zorgt voor een optimale spijsvertering en voorkomt klachten.
Door Denkadog Diner Derma Protect te mengen met warm water, versterkt u de smaak, geur en opname.

Een moeilijke eter? Pas op voor ondervoeding!

Sommige honden zijn nu eenmaal geen grote eters. Het wordt echter vervelend wanneer elke maaltijd een gevecht is. Net als bij mensen is het immers noodzakelijk dat uw hond zijn dagelijkse portie binnenkrijgt. Een tekort aan voedingsstoffen heeft namelijk grote gevolgen voor de algehele gezondheid. Naast volle bakjes met voer, kunt u de effecten van een slecht eetpatroon herkennen aan bijvoorbeeld een doffe vacht, vermagering en lusteloosheid.

Denkadog Derma Protect: voedingsadvies voor de kieskeurige hond. Bij Denkadog vinden we het belangrijk honden gezond te houden. Door de ontwikkeling van Denkadog Diner Protect krijgen zelfs de meest kieskeurige honden nu voldoende voedingsstoffen binnen. Wel moet je goed in de gaten houden of de hond dit met zijn darmen goed kan verdragen. Er zijn namelijk honden die vlees slecht verdragen. Dit uit zich in diarree en een rommelende buik. Wanneer dit het geval is, raad ik je Denkadog Hypo Sensitive aan. Deze voeding is zeer licht verteerbaar en bijzonder geschikt voor een gevoelige hond.

De werking van Hypo-Sensitive
Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-/darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo-Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
Bovendien bevat Denkadog Hypo-Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Overstappen op andere voeding voor jouw hond is makkelijker dan je denkt. Een uitzondering is als je gaat veranderen van hondenvoeding, omdat jouw hond diarree heeft. In dat geval kun je direct volledig overschakelen. Het probleem kan door het betere voer snel verholpen zijn.

1. van krokante brok naar andere krokante brok

Veranderen van de ene krokante brok naar de andere krokante brok kun je het beste doen door te mengen. Meng gedurende 5 dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot je geheel bent overgestapt. Begin op de eerste dag ongeveer 1/5 deel van de oude voeding te vervangen door de nieuwe voeding. De volgende dag 2/5 deel. Ga zo door totdat je geheel bent overgeschakeld.

2. Overstappen van pens naar droge hondenbrokken

Van pens naar droge hondenbrokken overstappen kun je prima doen door gedurende 3 tot 5 dagen de voeding te mengen. Dag 1 geef je een beetje droge hondenbrokken bij de pens. Dag 2 iets meer brokjes en zo werk je langzamerhand helemaal naar de droge hondenbrokken toe.

3. Overstappen naar geperste brok

Bij het overstappen naar een geperste brok.
1e dag: 25% van het nieuwe voer zonder extra snacks etc. een kluif mag wel;
2e dag: 50%
3e dag: 75%
4e dag: hanteer je de aanbevolen hoeveelheid voer op de verpakking.

Het maag darmkanaal van je hond krijgt op deze manier voldoende tijd om zich aan te passen aan de nieuwe voeding en gaat zich dan daar op instellen. De kleur van de ontlasting kan veranderen evenals de hoeveelheid. Dat geeft niets.

OVERSTAPPEN OP ANDERE VOEDING VOOR JOUW HOND DOE DIT NIET TE VAAK

Overstappen op andere voeding voor jouw hond wordt afgeraden om dit vaak te doen, omdat honden moeten wennen aan voer. Overstappen op andere voeding is mogelijk, maar je zult er wel wat aandacht aan moeten besteden. Honden hebben het liefst een constant eetpatroon.

Biologisch hondenvoer of niet? Biologisch hondenvoer wordt hoofdzakelijk met natuurlijke grondstoffen bereid. Dat wil zeggen dat het geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen bevat. De dieren waarvan het vlees gemaakt is, hebben tijdens hun leven meer ruimte gehad dan op een normale veehouderij het geval zou zijn. Hun voeding zoals de granen, mais en gras moeten op biologische wijze geteeld zijn. Dat geldt eveneens voor het krachtvoer. Ook werken de boeren uitsluitend met natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Biologisch hondenvoer is onder andere verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en dierenspeciaalzaken. Er zijn een aantal producenten van hondenvoer die het graag willen laten lijken alsof hun producten biologisch zijn. Biologische producten (en dus ook biologisch hondenvoer) zijn in Nederland te herkennen aan het EKO-keurmerk op de verpakking. Producenten van biologisch hondenvoer moeten aan zeer strenge regels voldoen met betrekking tot de productie van de voeding. Skal, dat onder het Ministerie van Landbouw valt, controleert of alle voorschriften door de producenten van het voer worden nageleefd en is dan ook het enige instituut dat toestemming mag geven om het keurmerk te gebruiken. Bij de goedkopere merken hondenvoer is de herkomst van het vlees vaak niet te achterhalen. Wanneer op de verpakking van het hondenvoer geen EKO-keurmerk te vinden is, kunt u er van uit gaan dat het niet om echt biologisch hondenvoer gaat.

Wij adviseren altijd om een pup tot de leeftijd van 12 maanden puppyvoer te geven. Honden van een klein ras kunnen vanaf 10 tot 11 maanden al over op voeding voor volwassen honden. Bij bijvoorbeeld een Basset is het verstandig om na 12 maanden om te schakelen. Het verschil tussen pupvoer en volwassen hondenvoeding is het hogere eiwitgehalte (bouwstoffen) en verteerbaarheid van het voer. Bij een pup is een hoger eiwitgehalte belangrijker dan bij een volwassen hond.

Als voorbeeld hebben wij een Golden Retriever van 14 maanden oud. Ze weegt nu 17,2 kg. Een volwassen rue mag 35 kg en een teef 28. Hoe krijg ik mijn hond dikker. We geven schapenvet en droogvoer, maar ze wordt steeds magerder. Hoeveel droogvoer moet ze per dag eten en hoe vaak? Ze krijgt nu 2x per dag een voerbak vol. Hoe krijg ik mijn hond dikker?

Het is een redelijk bijzonder geval dat een Golden Retriever mager wordt, ondanks dat ze goed te eten krijgt. Het is nog een jonge hond en ze zal zeker veel energie hebben. Ik ga er vanuit dat er geen sprake van diarree is of andere ongezonde omstandigheden. Waarschijnlijk moet je de hond meer energie (voer) gaan geven. Dat kan goed door een energierijke voeding zoals Denkadog Physique Croc. Schapenvet lijkt in dit geval niet te voldoen.

Op de verpakking kun je zien wat de aanbevolen hoeveelheid is. Deze hoeveelheid mag je gerust verhogen als jouw hond dikker moet worden. De verdeling over tweemaal daags is prima. Zorg dat er altijd fris drinkwater voor handen is.

De werking van Physique Croc
Denkadog Physique Croc bevat een speciale combinatie van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten die zowel licht verteerbaar is  als bijdrage levert aan de energievoorziening van het lichaam.
De grote brokken voldoen precies aan de behoeftes van grote honden met een actieve levensstijl. Met speciale ondersteuning voor huid, spierweefsel en botten. Denkadog Physique Croc bevat geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Honden van grote rassen en actieve honden zoals jacht-, agility-, politie- en sledehonden zijn vaak grover gebouwd en bewegen veel. Dat betekent dat een actieve of grote hond een extra dosis energie nodig heeft om zijn taken te kunnen verrichten. Deze energie komt voor het grootste gedeelte voort uit het vetgehalte in de voeding. Omdat grote honden vanwege hun bouw intensief gebruikmaken van de spieren, moet de voeding tegelijkertijd licht verteerbaar zijn.