Teckels, officieel dashonden, werden oorspronkelijk gebruikt om op dassen te jagen. Het zijn kleine, langgerekte honden op korte pootjes met een verrassend groot uithoudingsvermogen.

Aantal keer voeren 8-12 wk4x per dag
Aantal keer voeren 3-6 mnd3x per dag
Aantal keer voeren volwassenen2x per dag

Tanden

Teckels hebben, net als veel kleine hondenrassen, aanleg om tandproblemen te ontwikkelen. Het is daarom raadzaam om hun dieet te laten bestaan uit droge brokken. Die helpen om de opbouw van tandplak tegen te gaan. Zo voorkom je niet alleen tandsteen, maar ook tandvleesproblemen en een slechte adem.

Hoeveelheid voer

Teckels zijn kleine maar energieke honden die behoefte hebben aan een energie (vet) rijk dieet. Pups van 8 tot 12 weken oud hebben vier maaltijden per dag nodig, pups tussen de 3 en 6 maanden 3 maaltijden per dag. Daarna kun je het aantal maaltijden afbouwen naar 2 per dag. Hoeveel je moet geven is afhankelijk van de hond. Honden eten meestal net zo veel voer als de krijgen. Het zit in hun instinct om al het eten dat ze voorgeschoteld krijgen in één keer op te eten, want ze weten niet wanneer ze weer kunnen eten. Je kunt er dus niet op vertrouwen dat je teckel uit zichzelf zal stoppen met eten als hij genoeg heeft. Het is dus aan jou om te bepalen hoeveel hij krijgt. Als je hond erg actief is, zal hij meer nodig hebben dan wanneer hij er rustig is.
Beperk het geven van ‘mensenvoedsel’ aangezien dit kan leiden tot vitamine- en mineralengebrek en slechte eetgewoonten. Zorg ten allen tijden dat er schoon, vers water beschikbaar is voor de hond.