Franse Bulldog karakter

De Frans Bulldog is een erg grappige hond met een lief en zacht karakter. Ze zijn erg trouw en lief tegen hun baasje en kinderen. Ze houden van aandacht en worden zelfs jaloers indien ze niet genoeg aandacht krijgen, dan gaan ze namelijk zitten mokken. Het is belangrijk om de Franse Bulldog consequent op te voeden. Dit omdat ze soms nogal eigenwijs kunnen zijn. In de omgang met andere honden stellen ze zich vaak dominant op.
De Franse Bulldog is een kleine maar stevige en gespierde hond die te herkennen is aan zijn platte, brede neusje en korte staartje. Ze worden gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar oud. Het gewicht ligt tussen de 8 en 14 kilo.

Gewicht volwassenen8-14 kg
Levensverwachting10-12 jaar

Kauwen

De Franse Bulldog heeft een korte schedel. Doordat de bovenkaak korter is dan de onderkaak, heeft dit ras vaak moeite met eten en kauwen. Veel Franse Bulldogs slikken dan ook hun brokken door zonder erop te kauwen. Het is dan ook raadzaam om te kiezen voor een brok waarop ze wel moeten kauwen. Kauwen draagt namelijk bij aan een goede mondhygiëne. Er zijn brokken verkrijgbaar met een speciale textuur, die ervoor zorgt dat de vorming van tandplak en tandsteen wordt tegengegaan. Wanneer een hond moet kauwen, eet hij automatisch langzamer, en dat is ook beter voor de spijsvertering van de hond.

Spijsvertering

De Franse Bulldog heeft vaak een wat moeizame ademhaling. Hierdoor hebben ze ook regelmatig last van spijsverteringsproblemen zoals diarree en winderigheid. Zorg voor een kwalitatief hoogwaardig licht verteerbaar voer en geef liever meerdere kleine maaltijden per dag, dan één grote. Kleine hoeveelheden zijn namelijk veel makkelijker te verteren.

Voedselallergie

Een veel voorkomend probleem bij de Franse Bulldog is voedselallergie. Vaak beginnen de klachten al als de hond nog een pup is: de hond krijgt jeuk en uitslag en heeft een slechte ontlasting. Het overstappen naar een hypo-allergene brok helpt vaak al een hoop.