De Beagle is een intelligent, lief en sociaal hondenras uit Groot-Brittannië, waar hij voornamelijk werd gebruikt voor de konijnenjacht.

Levensverwachting12-15 jaar
Aantal keer voeren 2-6 maanden3x per dag
Aantal keer voeren volwassenen2x per dag

Levensverwachting

Beagles hebben een relatief hoge levensverwachting, tussen de 12 en 15 jaar. Oudere honden zijn echter geen uitzondering. Niet alle beagles luisteren goed.

Overgewicht

Beagles hebben aanleg voor overgewicht. En honden met overgewicht lopen een verhoogd risico op allerlei gezondheidsproblemen. Zo kunnen ze diabetes en gewrichtsproblemen krijgen. Om dit te voorkomen is het zaak het gewicht van de Beagle al van jongs af aan goed in de gaten te houden. Beagles hebben een gezonde eetlust, dus ze zullen baat hebben bij een brok met een aangepaste samenstelling. Een Beagle pup tussen de 2 en 6 maanden oud moet 3 maaltijden per dag krijgen. Iedere maaltijd moet 1 tot 2 kopjes hondenvoer bevatten. Later kun je geleidelijk afbouwen naar 2 maaltijden per dag. Je kunt het beste op vaste tijden voeren.

Tanden

Brokken die het kauwen stimuleren kunnen niet alleen helpen tegen overgewicht, maar ook tegen tandproblemen. Daar is de Beagle namelijk ook gevoelig voor. Tandplak kan goed voorkomen worden door de tanden regelmatig te poetsen. Hiermee kan goed begonnen worden als hij nog een pup is.

Uitkijken met traktaties

Een gezonde, complete brok is het beste voor je Beagle. Natuurlijk mag je hem af en toe op iets lekkers trakteren, maar vermijdt altijd chocolade, uien, melk en andere zuivelproducten, druiven en rozijnen en zoetigheden. Dit soort dingen zijn niet goed voor je hond en kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn.