De Bordeaux dog is een robuust hondenras, dat gekenmerkt wordt door zijn trouw en moedigheid. Een volwassen hond weegt tussen de 50 en 70 kilo en heeft relatief veel spiermassa. Je moet dus behoorlijk sterk in je schoenen staan als je een Bordeaux dog wil.

Bordeaux dog: allergieën en heupdysplasie

Deze grote honden staan erom bekend vatbaar te zijn voor voedsel allergieën en atopie. De juiste voeding zonder de belastende nutriënten zijn aanbevolen bij problemen. Een juiste hypo allergene voeding kan goed voldoen.
Net als de meeste grote hondenrassen loopt ook de Bordeaux dog kans op gewrichtsaandoeningen zoals heupdysplasie. Overgewicht moet voorkomen worden.
Bij pups is het zaak dat je oplet dat ze zichzelf niet teveel vermoeien. Ze hebben namelijk al hun energie nodig om een sterk skelet op te bouwen.

Bordeaux dog: evenwichtig dieet

Honden zijn wat ze eten.
Een volwassen hond moet dagelijks 2 tot 3 procent van zijn eigen lichaamsgewicht eten. Dat zijn behoorlijke hoeveelheden.
Volwassen honden hebben matige beweging nodig.
Let goed op dat je hond niet te zwaar wordt, maar zorg er ook voor dat hij wel alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Een compleet, evenwichtig dieet is dus heel belangrijk voor een Bordeaux dog. Kies voor voer van een hoogwaardige kwaliteit, gemaakt van goede grondstoffen.
Voer je Bordeaux dog niet vlak voor het uitlaten.

rasgroep Bordeaux Dog: Berner SennenRasgroep Bordeaux Dog: Engelese BulldogRasgroep Bordeaux Dog: NewfoundlanderRasgroep Bordeaux Dog: Duitse DogRasgroep Bordeaux Dog: Bullmastiff