De West Highland White Terriër is een klein maar stevig gebouwd hondje, afkomstig uit Schotland. De witharige hondjes worden door liefhebbers van het ras ook wel Westies genoemd. West Higland White Terriërs worden meestal niet veel groter dan 30 centimeter en wegen gemiddeld 7 tot 8 kilo.

Gewicht volwassenen7-8 kg
Gemiddelde hoogte30 cm

Tanden

West Highland White Terriërs hebben aanleg voor het ontwikkelen van tandsteen. Daarbij missen ze vaak wat kiezen. Het is dus extra belangrijk om goed voor zijn tanden te zorgen. Westies hebben baat bij brokken die bescherming bieden tegen de vorming van tandsteen. Het wordt in elk geval afgeraden om alleen nat voer te geven.

Huidproblemen

West Highland White Terriërs hebben tevens aanleg voor het ontwikkelen van huidaandoeningen. Ongeveer een kwart van het ras lijdt aan atopisch eczeem. Hierdoor krijgen de beesten vaak allergische reacties, wat te vergelijken is met een hooikoortsallergie bij mensen. Waar ze dan precies allergisch voor zijn, verschilt natuurlijk per hond. Eczeem bij honden wordt vaak ‘getriggerd’ door bepaald voedsel, met name door dierlijke eiwitten. Door over te stappen naar de juiste voeding kunnen mogelijk de klachten verminderen of zelf helemaal weggaan. Dit is meestal een kwestie van experimenteren met voer en goed opletten hoe je hond erop reageert. In de meeste gevallen volstaat het om je hond hypo-allergene brokken te geven. Hierbij is vaak al binnen enkele weken een groot verschil te merken. Als het werkt, is het echter wel belangrijk dat je alleen hypo-allergene voeding geeft (dus niet mengen met ander voer, kluifjes of snoepjes), anders komen de klachten weer terug.