Waar moet je rekening mee houden als je jouw hond meeneemt op vakantie? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je wilt gaan reizen. Check eerst of jouw hond gezond en fit genoeg is om met jou mee te gaan. Wanneer dat het geval is, kun je de mogelijkheden bekijken.

Auto

Als je van plan bent met de auto naar het buitenland te reizen, houd er dan rekening mee dat in sommige landen andere regels gelden dan in Nederland. In Duitsland mag je bijvoorbeeld geen hond los in de auto vervoeren. Je moet jouw hond dan vastzetten achter een speciale autogordel voor honden of achter een autorek. Houd er ook rekening mee dat je met een hond in de auto ten minste elke twee tot drie uur moet stoppen.

Trein

In veel gevallen mag jouw hond gewoon gratis mee in de trein. Bij de Thalys, Fyra en ICE International mogen honden gratis mee wanneer zij worden vervoerd in een mand of kooi van bepaalde afmetingen. Is jouw hond daar te groot voor, dan mag hij alleen mee mits hij aangelijnd is, een muilkorf draagt en andere passagiers niet hindert. Daarnaast betaal je een speciaal tarief voor jouw hond. Raadpleeg voor meer informatie de website van het betreffende vervoersbedrijf.

Vliegtuig

De regels met betrekking tot het meenemen van honden in het vliegtuig verschillen erg en zijn ook afhankelijk van het gewicht en de grootte van jouw hond, de duur van de vlucht en de periode van het jaar waarin je wilt vliegen. Honden met een platte snuit hebben verhoogd risico in het vliegtuig. Informeer bij jouw vliegmaatschappij naar de mogelijkheden.

Reizen met hond

Recent Posts