Wanneer is je hond senior? Afhankelijk van het ras is je hond vanaf de leeftijd 8 jaar mogelijk al een senior hond. Bij kleine rassen is dit pas bij 10 tot 12 jaar. Hij of zij heeft dan een verminderde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder eiwitten. De activiteit is dan minder en de organen gaan minder optimaal functioneren. Dan is het verstandig om over te schakelen op senior voeding. Senior voeding bevat minder eiwit (17%) en minder zout (0,25%). Daarnaast is de voeding makkelijk verteerbaar, dus betere grondstoffen voor uw hond.

Hoe ouder, hoe belangrijker de voeding

Ouderdom komt met gebreken. Zo ook bij uw hond. Veel honden op leeftijd krijgen bijvoorbeeld last van nierfalen doordat ze kwetsbaarder zijn geworden voor zout en eiwit. ook willen oudere honden nog weleens minder eetlust hebben. Om gezond te blijven, moet uw hond alsnog voldoende  voedingsstoffen binnenkrijgen. Wordt een slecht eetpatroon niet doorbroken, dan kan dit een doffe vacht, vermagering en lusteloosheid tot gevolg hebben. Voeding kan ook hierin een beschermende rol spelen.

Senior Diner: voor de kieskeurige oudere hond

Bij Denkadog vinden we het belangrijk honden gezond te houden. Door de ontwikkeling van Denkadog Senior Diner kunnen we oudere honden nu ondersteunen en verwennen tegelijkertijd.

De werking van Senior Diner

  • De uitgebalanceerde samenstelling (en beperkte hoeveelheid zout en eiwit) van Denkadog Senior Diner beschermt de nieren en voorkomt ouderdomsgerelateerde klachten.
  • De krokante brok met gepofte rijst, mais, en groenten zorgt voor een optimale spijsvertering en vermindert de belasting op het gebit.
  • Door Denkadog Senior Diner te mengen met warm water versterkt u de smaak, geur en opname

Kortom, met Senior Diner wordt uw hond zo lang mogelijk van kwalen gevrijwaard!

Bescherm uw hond met Senior Croc

Bij Denkadog vinden we het belangrijk honden gezond te houden. Door de ontwikkeling van Denkadog Senior Croc kunnen we oudere honden nu op natuurlijke wijze ondersteunen en verwennen tegelijkertijd.

De werking van Senior Croc

  • Denkadog Senior Croc bevat een gematigde hoeveelheid zout en eiwit. Het beschermt daarmee de nieren en voorkomt ouderdomsgerelateerde klachten.
  • De uitgebalanceerde samenstelling van o.a. kip, rund en probiotica zorgt voor een optimale spijsvertering.

Kortom, met Senior Croc kan uw hond weer genieten van de oudedag!

Recent Posts