Allergie bij honden komt vaak voor. Het is belangrijk de oorzaak te zoeken. Als die niet te vinden is door vlooien of iets dergelijks dan kan je het beste een voeding kiezen waarvan bekend is dat er weinig of geen allergie veroorzakende stoffen (allergenen) inzitten.

(Voedsel)allergie bij honden

Voedselallergie kan op alle leeftijden ontstaan. De jeuk is dan meestal aan de poten, in de oksel en liezen maar kan ook nog op ander plaatsen voorkomen. De vacht is prima behalve op de plaatsen waar gekrabd wordt.

De voeding mag dan geen vlees (rund) of kip bevatten en geen tarwe, gerst of haver. Op deze stoffen zien we de meeste (meer dan 75%) allergieën ontstaan.

Mijn advies is  gedurende minimaal 6 weken een dieetvoeding te proberen. Indien de jeuk verdwijnt, is je hondje gevoelig voor het voedsel.

Denkadog Micro-Protein is de dieet voeding waarin geen stoffen zitten die een allergie kunnen opwekken. Deze voeding is prima geschikt.

De werking van Micro-Protein

  • De eiwitten in Denkadog Micro-Protein zijn kleiner dan normaal (gehydrolyseerd). Deze lichaamsbouwstoffen worden daardoor niet herkend door het immuunsysteem, waarmee een allergische reactie uitblijft.
  • Doordat Denkadog Micro-Protein de allergische reacties op voedsel voorkomt, zal de huid van uw hond zichzelf herstellen.

Daarnaast mag je dan ook geen snacks, snoepjes, dental sticks, varkensoren en dergelijk geven. Hier zitten ook vlees en vleesproducten in die problemen kunnen veroorzaken.

Kortom, dankzij Micro-Protein kan jouw hond prima leven met voedselallergie!

Dus in ieder geval minimaal 6 weken volhouden.

Recent Posts