Biologisch hondenvoer of niet?

Biologisch hondenvoer wordt hoofdzakelijk met natuurlijke grondstoffen bereid. Dat wil zeggen dat het geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen bevat. De dieren waarvan het vlees gemaakt is, hebben tijdens hun leven meer ruimte gehad dan op een normale veehouderij het geval zou zijn. Hun voeding zoals de granen, mais en gras moeten op biologische wijze geteeld zijn. Dat geldt eveneens voor het krachtvoer. Ook werken de boeren uitsluitend met natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

EKO-keurmerk

Biologisch hondenvoer is onder andere verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en dierenspeciaalzaken. Er zijn een aantal producenten van hondenvoer die het graag willen laten lijken alsof hun producten biologisch zijn. Biologische producten (en dus ook biologisch hondenvoer) zijn in Nederland te herkennen aan het EKO-keurmerk op de verpakking. Producenten van biologisch hondenvoer moeten aan zeer strenge regels voldoen met betrekking tot de productie van de voeding. Skal, dat onder het Ministerie van Landbouw valt, controleert of alle voorschriften door de producenten van het voer worden nageleefd en is dan ook het enige instituut dat toestemming mag geven om het keurmerk te gebruiken. Bij de goedkopere merken hondenvoer is de herkomst van het vlees vaak niet te achterhalen. Wanneer op de verpakking van het hondenvoer geen EKO-keurmerk te vinden is, kunt u er van uit gaan dat het niet om echt biologisch hondenvoer gaat.

Gezond van binnen, mooi van buiten

Als dierenarts begrijp ik hoe belangrijk honden in uw leven en gezin kunnen zijn! Om zo lang mogelijk (en van kwalen gevrijwaard) van uw hond te kunnen genieten, is de verzorging van groot belang. Een kwalitatieve voeding staat daarbij aan de basis voor een goede gezondheid en voorkomt de meeste klachten.

Voorkomen is nóg beter dan genezen

Door een combinatie van mijn praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben we met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. 100% natuurlijke voeding voor een betaalbare prijs! Dankzij Denkadog kunnen wij er nu dus samen voor zorgen dat uw hond in optimale conditie blijft.

Kijk op onze site voor Denkadog producten.

Recent Posts