Wat ik het verschil tussen castratie en sterilisatie?

Castratie of ovariëctomie: zaadballen of eierstokken worden verwijderd.

Sterilisatie: zaadleiders of eileiders worden onderbroken. Bij een sterilisatie zijn de dieren niet meer vruchtbaar, maar blijft hormoonproductie hetzelfde. Het gedrag van het dier blijft dus ook hetzelfde. In de meeste gevallen wil de eigenaar juist van het lastige gedrag van de hond af. Sterilisaties worden daarom maar heel weinig uitgevoerd. We hebben het dus vrijwel altijd over een castratie, in het geval van zowel reutjes als teefjes.

Nadelen castratie

De stofwisseling van de hond verandert, veel honden worden dikker wanneer hun dieet niet wordt aangepast na de castratie. Denkadog Hypo-Weight is dan de geschikte voeding.

  • Er bestaat een kans op incontinentieproblemen.
  • De castratie wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Dit brengt een klein risico met zich mee.
  • Een castratie is onomkeerbaar.

Voordelen castratie

Teefjes
– worden niet meer loops;
– hebben minder kans op een baarmoederontsteking.

Reutjes
– hebben minder last van territoriumdrift;
– zullen minder snel weglopen om op zoek te gaan naar teefjes;
– worden minder fel;
– hebben minder kans op een voorhuidontsteking.

Denkadog biedt Denkadog Hypo-Weight, een hondenvoeding die speciaal is ontwikkeld voor gecastreerde honden om overgewicht te voorkomen.

De werking van Hypo-Weight

  • Denkadog Hypo-Weight bevat weinig calorieën. Meerder kleine porties voeren zorgt dat de maag van uw hond vult zonder dat dit aanzet tot vetopslag.
  • De speciale receptuur met kruidenextracten bevordert het gewichtsverlies en zorgt dat uw hond gedoseerd en op natuurlijke wijze afvalt.
  • Denkadog Hypo-Weight voorkomt daarmee obesitas gerelateerde klachten zoals slijtage van gewrichten.

Denkadog Hypo-Weight

Gezond van binnen, mooi van buiten

Als dierenarts begrijp ik hoe belangrijk honden in uw leven en gezin kunnen zijn! Om zo lang mogelijk (en van kwalen gevrijwaard) van uw hond te kunnen genieten, is de verzorging van groot belang. Een kwalitatieve voeding staat daarbij aan de basis voor een goede gezondheid en voorkomt de meeste klachten.

Recent Posts