Uw hond is te dik en denkt aan artrose. Ouderdom gaat helaas vaak in hand met artrose en vermindering van beweging, waardoor overgewicht ontstaat en uw hond te dik is. Op achtjarige leeftijd is een Cockerpaniël al een seniore hond te noemen. Om de levensverwachting van uw hondje te verhogen, is het goed als ze een aangepast dieet krijgt.

Oplossing

Denkadog heeft hier speciale voeding voor die zowel overgewicht als artrose bij honden helpt te behandelen. Deze voeding bevat zalmolie, chondroitine/glucosamine en hiernaast is de energie gehalte ook laag. Ik denk dat u met deze voeding u uw Cockerspaniël zeker kunt helpen. Mijn advies is ook om hiermee te starten en na twee maanden te beoordelen of ze nog aanvullende medicijnen in de vorm van pijnstillers van de dierenarts nodig heeft.

Het afvallen is niet een proces dat heel snel gaat. Daar mag je uit ervaring zeker een half jaar voor rekenen. Ze zal van de huidige 18 kg, die ze momenteel weegt, naar ongeveer 13 kg moeten komen voor een gezond gewicht.

De hoeveelheid voer moet verminderd worden. De eerste 2 maanden is het aan te raden om 150 gram Denkadog Joints Care per dag te geven. Op de verpakking van Denkadog vindt u ook een duidelijke voedingstabel waarin u kunt aflezen wat aan te raden is.

De werking van Joints Care

  • Denkadog Joints Care bevat visolie en natuurlijke producten zoals lecithine en glucosamine die de opbouw van het kraakbeen ondersteunen en de afbraak remmen.
  • De voeding sluit beter aan bij energievraag om zo overgewicht te beperken of te voorkomen.
  • Door het lage gehalte eiwit en zout is Denkadog Joints Care ook zeer geschikt voor de senior hond.

Artrose, een last voor uw hond

Atrose is een veel voorkomende aandoening bij honden. Vaak ligt de oorzaak in overgewicht, ouderdom of overbelasting. Bij gewrichten met artrose is het kraakbeen na slijtage niet in staat om voldoende aan te groeien. Hierdoor kan een pijnlijke gewrichtsontsteking ontstaan. Uw hond kan daardoor moeite hebben met opstaan, rennen en springen, stijf zijn na inspanning of pijn voelen bij aanraking.

Kortom, met Joints Care krijgt uw hond weer plezier in het leven!

Recent Posts