Diarree bij hond en bloed in ontlasting wat moet ik doen?

Het lijkt er zeker op dat je hond gevoelige darmen heeft en gezien de tabletten behandelt de dierenarts je hond tegen een dikke darm diarree. Het resultaat is echter nog niet goed. Een enkele druppel bloed bij de ontlasting is geen probleem maar het moet wel minder worden. Blijft het bestaan, ga dan terug naar de dierenarts.

Ik denk dat je beter op een geschikte voeding kan overgaan, want veel Bulldogs hebben problemen met voeding. De kleine buik moet al die spieren van energie en voedsel voorzien, dus de voeding moet goed verteerbaar zijn.

Ik heb zelf zeer goede ervaringen met Denkadog Hypo Sensitive. Deze voeding is zeer licht verteerbaar en daarom gaat het meestal erg goed. Ik verwacht dat het al na een week beter moet gaan met deze voeding.

Vers bloed bij de ontlasting komt vaak van de kringspier van de anus en is dan onschuldig. Diarree kan de oorzaak zijn. De kringspier wordt veel belast door het vele poepen en er treden kleine bloedingen op. Dit zie je bij de ontlasting.

Mijn advies is dus om over te gaan op Denkadog Hypo-Sensitive en geef de tabletten nog even door om de kuur af te maken. De ontlasting zal beter worden. De voeding van Denkadog kan de hond voor de rest van zijn leven blijven eten. Een enkele  kleine kluif hoeft overigens geen probleem te zijn.

De werking van Hypo-Sensitive

  • Sommige honden hebben een intolerantie voor dierlijke ingrediënten. Om maag-darmproblemen te voorkomen, bestaat Denkadog Hypo-Sensitive daarom uit plantaardige voedingsstoffen.
  • Bovendien bevat Denkadog Hypo-Sensitive geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen.

Diarree bij hond en bloed in ontlasting wat moet ik doen? Hypo-Sensitive: de natuurlijke oplossing

Bij Denkadog vinden we het belangrijk honden gezond te houden. Door de ontwikkeling van Denkadog Hypo-Sensitive kunnen we honden met spijsverteringsproblemen nu nog beter ondersteunen.

Denkadog Hypo-Sensitive

Recent Posts