Dunne ontlasting bij honden is zeker een vervelend probleem.
Vooral als jouw hond nog maar een pup is. Een pup moet nog veel groeien. Van belang is het dus dat het wel goed gaat. Bij pups zien we vaak dat de ontlasting direct reageert op de voeding die ze krijgen. Een enkele snack kan al aanleiding zijn voor diarree. Let dus erg goed op wat hij eet en wat hij aan extra’s krijgt.

Kant en klaar Vers Vlees (KVV)

Kant en klaar Vers Vlees bestaat in principe uit dezelfde ingrediënten als droog voer; vlees, groenten, granen en enkele toevoegingen zoals vitamine en mineralen. Echter de hoeveelheid water is vele malen groter. Hierdoor neemt de hond meer vocht op en is de vertering in de darmen gemakkelijker. Dit voorkomt dan de dunne ontlasting bij honden. Daarom zie je vaak bij erg gevoelige honden met deze vorm voeding een snelle verbetering.

Goede kwaliteit voeding voor honden met dunne ontlasting

Voor een hond die zich nog aan het ontwikkelen is, is het moeilijk te zeggen of hij wel of niet tegen droge voeding kan. Het is belangrijk dat je een goede kwaliteit pup / junior voeding moet geven (zoals Denkadog Pup Junior Croc of Denkadog Growing Up Sensitive zonder enige chemische toevoegingen. Je moet de hond ook de kans geven om er aan te wennen. Dat wil zeggen dat je ongeveer in 5 dagen kunt overstappen van KVV naar droog voeding, zodat het lichaam en met name de darmen zich daar op kunnen aanpassen. Dunne ontlasting bij honden moet hierdoor uiteindelijke achterwege blijven.

Wil het met deze voeding toch niet lukken dan moet u naar een speciale voeding namelijk Denkadog Hypo Sensitive.

Recent Posts