Wat zijn de eigenschappen van goed hondenvoer:

   • vlees als belangrijke eiwitbron
   • granen
   • laag zoutgehalte
   • geen toevoegingen

Eigenschappen van goed hondenvoer? Handig om de volgende richtlijnen in uw achterhoofd te houden.

Vlees als belangrijke eiwitbron

Dierlijke eiwitten bevatten de meest optimale hoeveelheid aminozuren, wat bevorderlijk is voor onder andere het immuunsysteem van de hond, de spieropbouw en de cel vernieuwing. Vlees is dus nodig in de voeding voor de hond. Echter is de kwaliteit van het vlees ook belangrijk. Bij goed voer staat dit op de verpakking vermeld. Is dit niet het geval, dan duidt dat vaak op minder goed voer.

De functie van granen

Granen worden veel gebruikt in hondenvoeding. Ze leveren vezels voor de werking van de darmen en tevens leveren granen energie. Granen zoals tarwe, maïs en rijst zijn een bron van koolhydraten. Honden hebben niet veel granen nodig maar hun spijsverteringsstelsel kan prima granen verteren. In kleine hoeveelheden zijn granen echter prima. Het is een goede bron van koolhydraten.

Laag zoutgehalte

Zout is een belangrijk ingrediënt in de voeding van uw hond. Teveel zout kan echter leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, waaronder een te hoge bloeddruk, hartproblemen en nierproblemen.

Geen toevoegingen

Dat wil zeggen, geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen. Deze zijn niet gezond en bovendien heeft uw hond deze helemaal niet nodig. Goede voeding kan ook gemaakt worden zonder chemische anti oxidanten zoals BHT en BHA.

Het voer van Denkadog is van een hoge kwaliteit en bevat alles wat uw hond nodig heeft om fit en gezond te blijven . Zonder toevoegingen van kleur-, geur- en smaakstoffen en zonder chemische anti oxidanten. Ook is er hondenvoeding zonder granen bij Denkadog verkrijgbaar. Denkadog Hypo Sensitive en Hypo Allergic zijn hier twee voorbeelden van.

Voorkomen is nóg beter dan genezen

Door een combinatie van mijn praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben we met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. 100% natuurlijke voeding voor een betaalbare prijs! Dankzij Denkadog kunnen wij er nu dus samen voor zorgen dat uw hond in optimale conditie blijft.

Recent Posts