Eiwit arm hondenvoer

We zien het vaak dat bij oudere honden eiwit in de urine te vinden is. Het geeft aan dat de nieren niet helemaal meer goed functioneren. Vanaf 8 jaar kan dit proces al bestaan.

Het advies is om voeding te geven met een laag eiwit maar ook met een laag zout gehalte.

Ik adviseer dan altijd Denkadog Senior Croc. Als ze ook nog last van de tanden hebben of moeilijk eten dan is er ook Denkadog Senior Diner. Dit laatste kan aangemaakt worden met lauw water waardoor het zachter wordt dan de harde brokjes. Veel oudere honden vinden dat wel lekker.

De werking van Senior Croc

  • Denkadog Senior Croc bevat een gematigde hoeveelheid zout en eiwit. Het beschermt daarmee de nieren en voorkomt ouderdomsgerelateerde klachten.
  • De uitgebalanceerde samenstelling van o.a. kip, rund, vis en probiotica zorgt voor een optimale spijsvertering.

Kortom, met Senior Croc kan uw hond weer genieten van de oudedag!

De werking van Senior Diner

  • De uitgebalanceerde samenstelling (en beperkte hoeveelheid zout en eiwit’ van Denkadog Senior Diner beschermt de nieren en voorkomt ouderdomsgerelateerde klachten.
  • De krokante brok met gepofte rijst, mais, en groenten zorgt voor een optimale spijsvertering en vermindert de belasting op het gebit.
  • Door Denkadog Senior Diner te mengen met warm water versterkt u de smaak, geur en opname

Kortom, met Senior Diner wordt uw hond zo lang mogelijk van kwalen gevrijwaard!

Hoe ouder, hoe belangrijker de voeding

Ouderdom komt met gebreken. Zo ook bij uw hond. Veel honden lopen op hun oude dag wat stijf of komen minder gemakkelijk overeind. Bij andere honden functioneren bijvoorbeeld organen minder goed. Nierfalen is zo’n bekende ouderdomskwaal. Naarmate uw hond ouder wordt, worden de nieren kwetsbaarder. Zout en eiwit in de voeding kunnen zodoende de nieren aantasten. Het is daarom van belang om uw hond door middel van de juiste voeding te beschermen.

Recent Posts