Oorzaak bijten van hond?

Wanneer een hond zich zelf bijt, heeft dit te maken met het feit dat de hond jeuk heeft. Ik neem aan dat je zeker weet dat er geen vlooien aanwezig zijn.

De tweede stap is dan om uit te zoeken of er geen sprake is van voedselallergie. Er zijn namelijk verschillende symptomen voor voedselallergie bij de hond mogelijk. Een voedselallergie komt namelijk vrij veel voor en geeft symptomen zoals jeuk, krabben in de liezen, oksels, onder de staart en aan de oren. In de meeste gevallen zijn niet alle symptomen gelijk aanwezig.

Oplossing voor bijten van hond?

Ik zou u adviseren om gedurende vijf weken een hypoallergene voeding te geven aan uw hond. Dit is een speciale hondenvoeding die geen ingrediënten bevat die aanleiding kunnen zijn voor een voedingsallergie. De voeding die ik je kan aanraden, is Denkadog Hypo Allergic. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor honden met een allergie en bevat alleen lamsvlees als eiwitbron.

Als de jeuk langzaam verdwijnt kan je deze voeding gebruiken voor de rest van de leven van de hond als deze bevalt. Anders is er altijd de kans dat het weer terugkomt.

 

Recent Posts