Gebitsverzorging bij honden is heel belangrijk. Wanneer u het gebit van de hond niet goed verzorgt, kan dit leiden tot tandplak, tandsteen, tandvlees ontstekingen en in het ergste geval tot uitvallende tanden. Uiteindelijk kunnen de bacteriën die zich in de bek vormen ook ontstekingen aan nieren, lever en hart veroorzaken.

Gebitsverzorging bij honden

tandenpoetsen

Wen uw hond er van jongs af aan door regelmatig zijn tanden te poetsen. Dit kan heel goed op het moment dat je met de hond een rustig moment heeft. Hij of zij kan dan goed wennen aan de aanrakingen en bewegingen die bij tandenpoetsen horen. Hoe later je hier mee begint hoe moeilijker het wordt om in de bek van de hond te kijken en eventueel te behandelen. bij het tandenpoetsen kunt je het beste een viscose doekje gebruiken dat je om je vinger windt. Dan doet het geen pijn als er een on berekende beweging gemaakt wordt. Gebruik tandpasta die voor honden geschikt is.

Het meest belangrijkste om tandsteen te voorkomen is tandenpoetsen !!!

 

Flos touw

Wanneer uw hond veel speelt met een flos touw en dus regelmatig hierop kauwt, houdt hij of zij haar of zijn eigen gebit spelenderwijs ook schoon. Dit kun je activeren door je hond regelmatig met dit flos touw toe te gooien en mee te spelen.

Kluiven

Kluiven zijn erg ideaal omdat de hond hiermee zelf zijn gebit schoon kan houden en ook nog eens zichzelf lekker kan bezig houden. Een rustmomentje op de dag kan ook wel eens “lekker” zijn voor de hond!

Zeewier

Zeewier zou de vorming van tandplak voorkomen en bestaand tandplak oplossen. Het is een natuurlijk product, dus kwaad kan het in elk geval niet.

Rauw vlees

Honden die op een dieet van rauw vlees staan, lijken minder last van tandsteenvorming te hebben maar dit is nooit bewezen.

Harde brokken

Hoe zachter het voedsel dat uw hond krijgt, hoe groter de kans op tandsteen is. Zorg dus dat u uw hond regelmatig harde brokken voert.

 

Recent Posts