Haaruitval senior honden zien we veel en zeker bij oudere honden. Ook al is het een senior hond wil dit niet zeggen dat er nergens meer iets aan te doen is. De directe oorzaak van haaruitval is niet vaak direct aan te wijzen of te achterhalen.

Oplossing haaruitval senior honden

Het eerste advies wat ik kan geven is: ga op zoek naar een kwalitatief goede voeding voor de senior hond. Een oudere hond stelt hogere eisen aan de voeding. Het kan goed zijn dat de huidige voeding onvoldoende voedingstoffen biedt of dat de verteerbaarheid onvoldoende is. Hierdoor kan haaruitval bij honden ontstaan.

Goede voeding met minder eiwit en minder zout

Denkadog Senior Croc is een zeer goede keuze. Deze voeding is van hoge kwaliteit en bevat minder eiwit en minder zout waardoor de nieren ontlast worden. Dit is erg belangrijk voor een senior hond omdat de nierfunctie met oudere leeftijd afneemt. Daarnaast bevat deze voeding geen chemische kleur- geur of smaakstoffen welke ook niet bijdragen aan de gezondheid. Geef deze voeding gedurende 6 weken om het resultaat te kunnen beoordelen. Het haaruitval bij uw hond zal hoogstwaarschijnlijk minder worden.

Een tweede optie raad ik u Denkadog Micro Protein aan; puur uit ervaring. Ik zie dat bij een aantal honden die kaal worden op de flanken verbetering van de vacht laten zien na 6 weken met deze voeding.

Oorzaak haaruitval senior honden

Waarschijnlijn heeft jouw hond ook last heeft van jeuk. Hij krabt dan op die specifieke plaatsen of daar in de buurt en hierdoor kunnen kale plekken ontstaan. In ernstige gevallen, is de huid dan ook rood en vochtig.

De plaatsen waar vaak jeuk ontstaat, zijn oren, oksels, liezen, buik en de poten. Deze jeukklachten treden meestal beiderzijds op en zijn typische allergieklachten. Dit kan een allergie tegen voeding of omgevingsfactoren, zoals pollen, huidschilfers en taxus zijn. Kip, rund, lam en tarwe zijn veel voorkomende oorzaken van een voedselallergie. Vaak is het zo dat als een hond een allergie heeft tegen bepaalde voedingsmiddelen hij ook een allergie heeft tegen omgevingsfactoren. Deze allergieën versterken elkaar. Bij het wegnemen van een van de twee oorzaken worden de klachten vaak minder. 

Recent Posts