Tips waar je op moet letten als je met je hond gaat hardlopen.

Voedertijd

Geef de hond geen grote hoeveelheden voer voordat u gaat hardlopen. Het dier moet voldoende tijd hebben om zijn eten te kunnen verteren. U loopt zelf ook niet lekker met een volle maag.

Vochtvoorziening (Hydratatie)

Zeker wanneer het warm is buiten of wanneer u van plan bent een tijdje weg te blijven, is het belangrijk dat u zorgt dat uw hond gehydrateerd(niet uitgedroogd raakt) blijft. Neem voldoende water mee of zorg dat de hond onderweg ergens kan drinken.

Leeftijd van de hond

Houd rekening met de leeftijd van uw hond. Als u een pup heeft, moet u het hardlopen rustig opbouwen. Ook honden moeten getraind worden.

Gezondheid van de hond

Vertel uw dierenarts bij het eerstvolgende bezoek over uw plannen om met de hond te gaan hardlopen en laat onderzoeken of hart, longen en gewrichten in orde zijn. Houd ook rekening met het ras van uw hond, sommige rassen zijn nu eenmaal beter geschikt om hard te lopen dan andere.

Zichtbaarheid

Wanneer u in de schemering of in het donker gaat hardlopen, zorgt u dat zowel u als uw hond goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Een reflecterende halsband is bijvoorbeeld een goed idee.

Opbouwen

Als u regelmatig hardloopt, heeft u waarschijnlijk een goede conditie. Ga er niet vanuit dat uw hond dit ook heeft en bouw het rustig op.

Poten

De kussentjes die aan de onderkant van de hondenpoten zitten, kunnen erg gevoelig zijn. Ze moeten geleidelijk aan harder worden. Let dus goed op waar u loopt (kijk uit voor scherpte steentjes, glas, etc.) en controleer regelmatig de poten van uw hond.

Recent Posts