Hoe kunt u uw hond laten vermageren? Je verhaal klinkt helemaal gezond. Ik vraag me bijna af waarom uw Terriër zijn ideale gewicht nog niet heeft. Ik denk dat hij een zware variant van het ras is, want gemiddeld wegen de reutjes 13 kg. Afvallen lijkt me hoe dan ook wel belangrijk.

Afvallen kan bereikt worden door meer beweging en minder eten. Net als bij mensen. Minder eten kan bereikt worden door een voeding te gaan geven die voor dit doel is ontwikkeld. De voeding bevat dan minder vetten (energie) en wel voldoende mineralen en vitaminen.

Denkadog Hypo Weight is de voeding waar ik veel positieve ervaring mee heb. De voedergift zou dan 80% van de minimaal aanbevolen hoeveelheid voor een hond van 13 kg moeten zijn. In dit geval 160 gram verdeeld over 2 of 3 maaltijden.

De werking van Hypo-Weight

  • Denkadog Hypo-Weight bevat weinig calorieën. Door meerder kleine porties te voeren wordt de maag van uw hond gevuld zonder dat dit aanzet tot vetopslag.
  • De speciale receptuur met kruidenextracten bevordert het gewichtsverlies en zorgt dat uw hond gedoseerd en op natuurlijke wijze afvalt.
  • Denkadog Hypo-Weight voorkomt daarmee obesitas gerelateerde klachten zoals slijtage van gewrichten.

Kortom, dankzij Hypo-Weight valt uw hond af op een gezonde manier!

Overgewicht: een zware last!

Net als mensen, kunnen honden soms te dik zijn. Hoewel het onschuldig lijkt, veroorzaakt overgewicht schade op langere termijn. Obesitas is letterlijk een extra last voor spieren en gewrichten, wat slijtage bevordert. Doordat de vetzucht ook het uithoudingsvermogen van uw hond beïnvloedt, ontstaat een vicieuze cirkel. Vooral gecastreerde of gesteriliseerde honden zijn gevoelig voor overgewicht. Door de veranderde hormoonhuishouding wijzigt de energiebehoefte van deze honden en is er voer gewenst met minder calorieën.

Als hij zijn juiste gewicht bereikt heeft, dan kunt u naar de normale voedergift gaan. Hij kan de rest van zijn leven deze voeding blijven eten.

Recent Posts