Het is goed dat je eerst denkt aan de voergift te verhogen dan aan mogelijke andere oorzaken van gewichtsverlies. Toch mag je dat niet helemaal vergeten.

Op de zak van de brokken staat altijd vermeld wat de dosering moet zijn. Dit is gerelateerd aan het lichaamsgewicht. Zo heb je een idee wat hij mag hebben. Het is simpel om met die informatie de dosis te verhogen. Je hebt dan een vergelijk of hij uit de pas loopt. Doet hij dat dan toch maar even naar de dierenarts gaan.

Het is ook te overwegen om over te stappen naar een voeding met een hoger vetgehalte. Ik weet niet wat hij nu krijgt. Denkadog Physique Croc is een voeding die speciaal ontwikkeld is voor honden die meer energie nodig hebben. Die zou je eens kunnen proberen. Van die voeding zou hij per dag 450 tot 500 gram nodig hebben als hij fors van formaat is.

Hij krijgt nu dus 400 gram brokken met 260 gram macaroni en 500 gram vlees. Dit is ongeveer vergelijkbaar met 680 gram brokken. Ik denk dat er veel energie uit eiwit komt in dit rantsoen. Het is efficiënter om energie uit vet te halen.

Recent Posts