Wij hebben een St. Bernard pup van 4 maanden oud. Ze weegt nu bijna 18 kilo. Wat is het ideale gewicht en hoeveel gram Growing up sensitive moet ik per dag geven?

Hoeveel mag mijn hond per dag eten? Als ze conform het ras is, mag ze ongeveer 65 kg wegen als ze volwassen is. Zie hiervoor in onze kennisbank op de website de rassentabel.

Groeicurve voor jouw hond

De pup zou nu ongeveer 28 kg mogen wegen. Ik ga er vanuit dat ze dit niet gaat halen en dat ze een kleinere uitvoering van de St. Bernard is. Als ze niet te mager is (dat kunt u voelen aan de ribben en de ruggengraat) zal haar eindgewicht ongeveer 40 tot 45 kg worden. Uitgaande van dit eindgewicht mag ze dus 450 gram Denkadog Growing Up Sensitive per dag hebben.

Indien ze wat mager is dan mag ze tot 500 gram per dag hebben. Geef haar zeker niet teveel als ze wat groei moet inhalen, want daar kunnen alleen maar problemen door ontstaan. U hoeft zich zeker niet ongerust te maken, want meestal regelt de groei zich vanzelf wel, mits er niet teveel eten gegeven wordt.

Door een combinatie van mijn praktijkervaring als dierenarts, liefde voor het dier en pure wetenschap hebben we met Denkadog hondenvoer ontwikkeld dat zowel smakelijk als gezond is. 100% natuurlijke voeding voor een betaalbare prijs! Dankzij Denkadog kunnen wij er nu dus samen voor zorgen dat uw hond in optimale conditie blijft.

Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben en mocht u nog meer vragen hebben dan kan u me altijd weer bereiken.

 

 

Recent Posts