Wat kun je doen tegen agressief gedrag naar andere honden?
Het probleem wat u beschrijft is een veel voorkomend probleem. Als het hondje vrij losloopt gaat het goed met de interactie naar soortgenoten en als hij beperkt wordt in beweging dan gaat het niet goed.
Los van het feit dat ik niet een gecertificeerd honden gedragsdeskundige ben en de oorzaak vanaf hier te kunnen benoemen, lijkt het me goed om te kijken op welke manier het beter zou kunnen gaan.

Uw Jack Russel is prima in staat om andere honden om te gaan als hij vrij is. Een beperking in vrijheid levert problemen op. Ik denk dat een continue training noodzakelijk is om dit op te lossen.

Het lijkt me goed om starten met aangelijnd honden op te zoeken waarnaar hij geen agressiviteit laat zien. Als dat goed gaat beloond u hem constant met prijzende woorden dat zijn gedrag goed is. Dit doet u dan meerdere keren.

Vervolgens komt u een hond tegen waarvan u weet dat hij agressief gedrag vertoond. In eerste instantie houdt u afstand en terwijl u passeert praat u op een rustige toon tegen uw hondje om positief te stemmen en af te leiden van de andere hond. Gaat het goed dan beloond u hem uitbundig en desnoods met een koekje. Dit kunt u dan ook herhalen totdat het vanaf korte afstand ook goed gaat.

Probeer dit dan vervolgens ook bij andere honden zo te doen.

Ik hoop dat het op deze manier langzaam maar zeker wel de goede kant opgaat en dat uw hond minder/geen agressief gedrag meer toont naar andere honden. In dit traject kunt u hem met voeding ondersteunen. Deze voeding geeft via natuurlijk weg een geruststellend gevoel in de hersenen. Hiermee wordt de drempel tot actie (agressie) richting buitenwereld verlaagd op een natuurlijke manier.

De voeding is Denkadog Hypo Stress Digestion. Dit zijn droge brokjes waarbij alleen nog water beschikbaar moet zijn.

Na ongeveer een aantal weken is het niveau bereikt waarbij resultaat verwacht mag worden. Veel hondenscholen maken hier al met succes gebruik van.

Recent Posts