Oorzaak van haaruitval

Iedere hond verliest 1 tot 2 keer per jaar de haren vanwege de rui periode. Het is echter niet normaal dat de rui het gehele jaar door plaats vindt. Haaruitval is een veel voorkomend probleem en er is meestal geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Omdat het probleem zich het hele jaar voordoet, denk ik dat uw hond niet de geschikte voeding krijgt.

Voeding is de oplossing

De voeding heeft ook een grote invloed op de huid en vacht. Het is daarom verstandig om uw hond andere voeding te geven. Het is verstandig om een voeding te geven van hoge kwaliteit. Denkadog heeft een voeding die speciaal ontwikkeld is voor honden met vacht problemen die niet niet met jeuk gepaard gaan. Ik stel voor om uw hond Denkadog Crocque Derma Protect te geven. Deze voeding heeft de juiste nutriënten in de juiste hoeveelheden maar ook in de juiste verhoudingen. Dit laatste is heel belangrijk. Bij problemen met de vacht zal je een andere voeding minimaal 6 weken moeten geven om het resultaat te kunnen beoordelen. De huid en de vacht hebben dan voldoende tijd om zich op de voeding in te stellen en te reageren.  Geef daarnaast voldoende water en niet te veel snacks of kluifjes.

Verder is het niet verstandig om de hond veel te kammen omdat de vacht dan juist aangezet wordt tot een hogere productie van haren. Als u kamt is het verstandig om dit eenmaal per week te doen met een zachte borstel of een nat washandje. De huid raakt op deze manier niet geïrriteerd.

 

Recent Posts