Kan ik mijn hond meenemen op vakantie?
Of je jouw hond mee kunt nemen op vakantie is afhankelijk van waar je heen gaat.

Ga je naar een EU land of buiten de EU?

Binnen de Europese Unie gelden de volgende regels:

  • je moet in het bezit zijn van een Europees hondenpaspoort;
  • jouw hond moet tegen hondsdolheid zijn ingeënt, minimaal 21 dagen voor de vakantie;
  • jouw hond moet geïdentificeerd zijn.

Voor een aantal EU landen (Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen en Zweden) gelden aanvullende eisen.

Buiten de EU

Ga je naar een land buiten de EU? Dan moet je bekijken wat de eisen van dat land zijn met betrekking tot het invoeren van honden. Check hiervoor de website van het LICG.

Natuurlijk moet je daarnaast kijken of er honden toegestaan zijn op jouw vakantieverblijf en zo ja of hier extra kosten en regels aan verbonden zijn.

Vliegen met de hond?

Ga je vliegen? Dan komt er wat meer geregel bij kijken.

  • Ten eerste moet je zeker weten dat jouw hond fit genoeg is om te vliegen. Pups, oude, zieke of zwangere honden neem je niet mee.
  • Bepaalde rassen zoals Buldogs en andere honden met een platte snuit kunnen op grote hoogte last krijgen van ademhalingsproblemen.
  • Als jouw hond erg angstig is, kun je hem beter niet meenemen. Wanneer je twijfelt over de gezondheid van jouw hond, kun je het beste even langs de dierenarts gaan.

Indien je zeker weet dat jouw hond fit is om te vliegen, informeer dan bij de betreffende vliegmaatschappij wat de voorwaarden zijn om jouw hond mee te nemen in het vliegtuig.

De hond in de auto?

Als jouw hond in de auto reist, is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Nog te vaak reizen honden los in de auto mee, soms zelf op de hoedenplank. Dit is levensgevaarlijk.
Kan ik mijn hond meenemen op vakantie?

Recent Posts