Zojuist heb ik je nog proberen te bellen. Via de mail kan het ook.

Volgens de richtlijnen mag Charlie tussen de 25 en 31,5 kg wegen. Daarmee zal hij nu niet te zwaar zijn. Het is goed om zelf te controleren of hij niet te zwaar is door te voelen of je zijn ribben en zijn ruggengraat nog kunt voelen. Meestal hebben mensen in je omgeving ook wel een idee of hij te zwaar is. Ik kan het vanaf hier niet bepalen.

Bij gecastreerde honden moet je wel bedacht zijn dat ze snel overgewicht ontwikkelen, dus goed op je hoede zijn adviseer ik je.

Als Charlie soms wat modder of aarde eet is dat niet zo ernstig. Om een of andere reden doen honden dat. Zonder dat er een verklaring voor te geven is. Regelmatig wordt in dit verband gezegd dat de voeding niet voldoet. Dit is niet altijd een goede verklaring.

Het is wel belangrijk dat hij een goede voeding krijgt. Dit soort rassen vragen wel om een goed gebalanceerde voeding vanwege de zachte vacht. In verband daarmee heb ik goede ervaring met Denkadog Superior Crocque Derma Protect voeding.

Ondersteuning voor de huid en vacht

De huid en vacht van uw hond kunnen vaak wat extra ondersteuning gebruiken. Deze voeding bevat extra omega 3 & 6  en de optimale mix van mineralen. Hierdoor zullen de huid en vacht sterk verbeteren. Deze voeding  is speciaal ontwikkeld voor honden die iets extra’s voor de vacht nodig hebben. Doordat die vrij is van synthetische kleur, geur en bewaarstoffen blijft de vacht lekker zacht.

Ik hoop je hiermee voldoende geholpen te hebben.

Recent Posts