Hondensnacks zijn in drie categorieën onder te verdelen

    • Kauwsnacks: hier kunt u denken aan snacks die goed zijn voor het gebit van de hond, zoals kauwbotten, kluiven en kauwstaven.
    • Verwensnacks: zijn meestal sticks, strips, slices of stukjes vlees, brokjes, koekjes, snoepjes of kauwschoentjes.
    • Trainingssnacks: zijn vaak hele kleine snoepjes of brokken. Ideaal om bij u te hebben als beloning.

Natuurlijk is het grotendeels aan u welke snack u voor welke gelegenheid gebruikt. Welke snack het beste is voor uw hond is uiteraard ook afhankelijk van uw hond en wat hij/zij lekker vindt.

Zelf honden snacks maken

Naast het kopen van hondensnacks in de winkel, kunt u er ook voor kiezen om zelf hondensnacks te maken. Dit kunt doen met behulp van een droogmachine. Deze machines, die ontwikkeld zijn voor bijvoorbeeld reizigers die geen eten kunnen meenemen dat snel bederft, zijn ideaal om stukjes vlees, vis, groente en fruit in te drogen. Zo kunt u uw eigen hondensnoepjes maken.

Uitkijken bij puppy’s

Wanneer u een puppy heeft moet u uitkijken met wat voor snacks u geeft. Puppy’s moeten vaak nog leren kauwen en hebben dus zachtere snacks nodig, zoals gedroogde vis of lever. Repen van gedroogd vlees zijn ook prima.

Voor alle extraatjes geldt de “gouden regel”: geef niet teveel. De voeding kan te eenzijdig worden en op termijn problemen gaan veroorzaken.

 

Recent Posts