Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben en deze zijn vaak moeilijk aan te wijzen. Als ik het zo lees, lijkt het me dat de jeuk de haaruitval veroorzaakt. Door het krabben en bijten, beschadigd de huid wat haaruitval tot gevolg heeft.  Nu blijft echter de vraag hoe het komt dat uw hond zo’n last heeft van jeuk.

Oorzaken

  • Vlooien
  • Voedselallergie

Vlooien

Als de buik donker begint te worden dan klopt het inderdaad dat ze daar jeuk heeft. Bij jeuk moet u denken aan vlooien en dit kan leiden tot haaruitval. Deze kunt u met een kam uit de vacht halen. Wanneer u ze ook ziet op de buik zult u het moeten behandelen met anti vlooien middelen. U kunt meer over dit onderwerp lezen in dit artikel.

Voedselallergie

Indien er geen vlooien aanwezig zijn, kan het zijn dat ze een voedselallergie ontwikkeld heeft. De vraag is of ze ook jeuk bij de tenen heeft en in de oksel heeft. Dit zie je namelijk vaak voorkomen bij een voedselallergie bij honden. In dit geval adviseer ik u om haar gedurende 6 weken Denkadog Micro Protein te geven. Deze voeding is namelijk speciaal ontwikkeld voor honden met voedselallergie. Na circa 3 weken zal u al de eerste verbeteringen moeten zien. Naast deze voeding mag ze dan geen snacks en kluifjes hebben waar dierlijke producten in verwerkt zitten. Uiteraard wel gewoon fris water. Een voedselallergie bij honden is in de meeste gevallen gericht tegen dierlijke eiwitten en deze zijn vaak verwerkt in deze producten.

Meer weten over de verschillende oorzaken van (acute) haaruitval bij honden? Lees dan het artikel “Acute haaruitval bij Amerikaanse Staffordshire“.

Recent Posts