Huidproblemen bij honden en dan met name de West Highland White Terriër zijn erg vervelend. Het is heel goed mogelijk om met voeding te kijken of er sprake is van een allergie of overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.

Heel belangrijk bij korstjes (en zeker als er ook jeuk is) om te controleren of er geen vlooien actief zijn. Een goed anti vlooienbehandeling is daarvoor goed.

Huidproblemen – oplossing

De voeding waarmee u kunt controleren of uw hond daadwerkelijk overgevoelig is, heet een “eliminatie” dieet. U geeft uw hond dan een voeding die geen stoffen bevat waar heel vaak een allergische reactie tegen optreedt bij honden. Deze stoffen zijn vaak kip, rund(vlees) en tarwe.

Als eliminatie dieet adviseer ik altijd Denkadog Micro Protein. De eiwitten in deze voeding zijn afkomstig van vis en die zijn zodanig behandeld dat ze geen allergische reactie kunnen opwekken. Daarnaast bevat deze voeding geen tarwe of gerst.

Gedurende 6 weken moet deze voeding gegeven worden. Bovendien mogen er hiernaast geen kluifjes of snacks gegeven worden. Na ongeveer 3 weken krijgt u al wel een idee of het de goede kant opgaat, maar pas na 6 weken kunt u pas echt het resultaat beoordelen.

Recent Posts