Wat kan de oorzaak zijn van jeuk bij anus van mijn hond? Irritatie bij de anus heeft meestal te maken met de voeding. De oplossing ligt bij de juiste hondenbrokken liggen. Jeuk bij de anus van mijn hond is op te lossen met andere voeding.

Wat kan de oorzaak zijn van jeuk bij anus van mijn hond?

Een verkeerde voeding kan leiden tot scheten en daarmee irritatie aan de anus. Deze irritatie geeft jeuk waardoor uw hond gaat bijten op de plaats. Het kan ook zijn dat de huidige voeding leidt tot allergie en daarmee jeuk bij de anus veroorzaakt. Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid dat de anaalklieren overvuld of ontstoken zijn die jeuk bij je hond kunnen veroorzaken. Die klieren met voorraadzakjes zitten onder de staart en als er daar jeuk optreedt, gaat de hond in de buurt daarvan bijten. Hij kan niet op de juiste plaats komen om te krabben. Soms zie je dan ook het zogenaamde sleetje rijden. Honden maken rij bewegingen en schuiven daarbij met hun achterste over de grond.

jeuk anus hond

Oplossing jeuk bij anus

In alle gevallen adviseer ik om jouw hond een andere voeding te geven. Denkadog Hypo-Sensitive is een geschikte voeding voor dit probleem. Dit is een licht verteerbare voeding die geen aanleiding kan geven tot allergie. Door de unieke samenstelling en kwalitatief hoogwaardige nutriënten zal de vertering goed gaan. Hierdoor geeft deze voeding ook geen aanleiding tot scheten of diarree.

Na 10 dagen zal je al resultaat moeten zien.

Denkadog Hypo-Sensitive

Lees ook onze blog:
De verschillende huid- en vachtproblemen bij honden.
Allergieën en atopie bij honden hoe werkt dit?

 

 

Recent Posts