Ernstige jeuk bij honden is een vervelend verhaal. Ik begrijp dat de dierenarts er diverse malen naar gekeken heeft en eventueel ook nader onderzoek gedaan heeft, maar dat de diagnose er niet is maakt het wel moeilijk een behandeling in te zetten.

Oorzaak

Jeuk is een uiting van ontsteking van de huid welke diverse oorzaken kan hebben. Als de weerstand van jouw hond goed is, heeft de ontsteking minder kans van slagen. Ondanks dat ik niet weet of ik met de informatie kan bedenken wat de oorzaak kan zijn, wil ik je toch een voedingsadvies geven. Het kan ook goed zijn dat jouw hond overgevoelig is geworden voor meerdere dingen.

Oplossing

Door een voeding te geven die weinig tot geen negatieve respons van het lichaam kan opwekken, hoop ik het lichaam van jouw hond rust te geven en zo weer op krachten te laten komen. Gelukkig heb ik hier al wel enige ervaring mee. Na een dag of 14 zal er enige verbetering moeten optreden. Voor echt goede resultaten moet de voeding gedurende 6 weken gegeven worden.

De voeding die ik zeer kan aanraden, is Denkadog Hypo Sensitive. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor honden met een zeer gevoelige spijsvertering of allergie en bevat geen dierlijke eiwitten. Dit is een droge brok zonder toegevoegde conserveringsmiddelen. Wanneer ze niet van droge brokjes houdt, kan deze worden aangemengd met lauw water. Verder is het belangrijk om altijd vers drinkwater beschikbaar stellen en geen snacks of kluifjes te geven. Als beloning kun je eventueel brokjes geven.

Recent Posts