Oorzaak van jeuk

Jeuk wordt vaak veroorzaakt door vlooien, maar dat blijkt in dit geval niet de oorzaak te zijn.

Dan moeten we vervolgens aan voedselallergie denken. Een voedselallergie is een reactie van het lichaam op een bepaalde voedingsstof.  Met name de dierlijke eiwitten in de voeding kunnen de oorzaak zijn van een voedselallergie. Vlees van rund, kip en varken zijn bekende gevallen. Het is dus zaak om voeding te vinden die vrij is van deze ingrediënten.

Oplossing voor jeuk

Ik raad je aan om een geschikte voeding voor jouw hond te geven. Dit houdt in dat deze geen (dierlijke) eiwitten mag bevatten zodat een allergische reactie uitgesloten wordt. Denkadog Micro Protein is een voeding die hier speciaal voor is ontwikkeld. Dit is een natuurlijke en licht verteerbare brok. De eiwitten in deze voeding zijn als het ware in kleine stukjes geknipt waardoor het lichaam het niet herkent als eiwit. Dit betekent dus dat er geen allergische reactie kan ontstaan.

Het is belangrijk dat je jouw hond dan niet veel verschillende snacks geeft. Deze kunnen namelijk ook verkeerde eiwitten bevatten. Een gekookte aardappel of de brokjes Micro Protein voldoen prima als beloning.

Na ongeveer 4 weken zul je al verbetering moeten zien. Pas na 6 weken kun je echt het resultaat beoordelen. Bij positief resultaat kan ze deze voeding  verder haar gehele leven blijven eten.

 

Recent Posts